Thaimaa ehdottaa "Tom Yum Goongin" Unescon aineettoman kulttuuriperinnön 2021 listalle

Kansallinen -

Thaimaan hallitus hyväksyi eilen, 23. maaliskuuta, kulttuuriministeriön ehdotuksen nimittää Thaimaan suosituin ruokalaji "Tom Yum Goong" Unescon aineettomien kulttuuriperintöjen (ICH) listalle.

Hallituksen tiedottaja Traisulee Traisoranakul totesi hallituksen kokouksen jälkeen, että Tom Yum Goong eli thaimaalainen kuuma-hapan keitto katkarapuilla heijastelee yksinkertaista elämäntapaa thaimaalaisissa maatalousyhteisöissä, jotka asuvat jokien ja kanavien varrella Keski-Thaimaassa. omaa ainutlaatuista luontoon liittyvää kulinaarista kulttuuriaan.

Paikallinen ruokalaji valmistetaan lisäämällä tuoreita katkarapuja, joita on runsaasti Thaimaan vesistöissä, ja se on maustettu runsaasti paikallisia yrttejä, kuten galangal, tuoksuva sitruunaruoho, chili ja kaffir limetin lehdet, joita viljellään yleisesti lähes jokaisella maaseudulla. kotitalous.

"Tom Yum Goong heijastaa siis täydellisesti thaimaalaisten yksinkertaisuutta ja elämäntapaa, jotka ovat aina olleet riippuvaisia ​​luonnosta ja riippuvaisia ​​itsestään. Astialla on myös monia terveyshyötyjä, Traisulee lisäsi.

Sen lisäksi, että se on tunnustettu ja arvostettu kansainvälisesti, tiedottaja selitti lisäksi, että ruokalaji heijastaa täydellisesti buddhalaisuuden käytäntöä joidenkin paikallisten ihmisten keskuudessa, jotka haluavat välttää suurten eläinten lihan syömistä tiettyinä buddhalaisena uskonnollisena päivänä.

Tom Yum Goong kilpailee nyt Khonista ja perinteisestä thai-hieronnasta Unescon ICH-listalla, koska molemmat rekisteröitiin aiemmin vuonna 2018 ja 2019.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Älä unohda tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostiviestissä. Klikkaa tästä!

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2021!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulutai Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella meistä yritystäsi, tapahtumaasi, hyväntekeväisyysjärjestöäsi tai paikallista urheilua jne.? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayaNews.com

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.