Mielipide: Aasian vuosisata

KUVA: Manager Online

Seuraava on Ong Bo Yangin mielipidetoimitus. Hänen elämänsä ja tiedot löytyvät artikkelin alalaidasta. Hänen mielipiteensä ovat hänen omiaan.

Taloustieteilijät ja politiikan asiantuntijat ovat pitkään ennustaneet, että Aasian vuosisata saapuu joskus 21-luvulla, jolloin Aasian odotetaan vaikuttavan merkittävästi globaaleihin asioihin, erityisesti taloudellisesti, ja kansainvälisissä suhteissa.

15 Australian maat ja 2020 Aasian maata allekirjoittivat RCEP-sopimuksen, mikä osoittaa Aasian halukkuuden omaksua monenvälisyyden ja varmistaa Aasian ja Tyynenmeren alueen suuremman taloudellisen yhdentymisen.

Aasiassa on kolme taloudellista voimatekijää, Kiina, Japani ja Intia, jotka ovat maailman kuuden suurimman talouden joukossa.

Kiina avautui vuonna 1978, mikä johti dramaattisiin sosiaalisiin ja taloudellisiin muutoksiin maassa, vähentäen samalla yli 800 miljoonan Kiinan kansalaisen köyhyyttä. Aasian maa on jatkanut taloutensa vapauttamista ja avautumista ulkomaisille sijoittajille viime vuosina.

Nykyään Kiina on supervalta, jolla on valtava kansainvälinen vaikutusvalta kansainvälisesti ja alueellisesti. Maailman toiseksi suurin talous on tärkeä kauppakumppani monien Aasian maiden kanssa ja tulee olemaan ratkaiseva Aasian kehitykselle Aasian vuosisadalla.

Vuoden 4 Global Cities Indexin top 2020 -listalla on neljä Aasian kaupunkia, kuten Tokio, Peking, Hongkong ja Singapore. Tämä ilmeisesti heijastaa sitä, että Aasian kaupungit ovat vahvasti kansainvälisesti yhteydessä ja niillä on suuri vaikutus maailmantalouteen.

Näiden kaupunkien menestyksen kannalta ratkaisevaa on korkea koulutusstandardi, vahva hallinto ja johtajuus sekä maailmanluokan infrastruktuuri.

Aiemmin vuonna 2019 Maailman talousfoorumi oli ennustanut Aasian vuosisadan tapahtuvan vuonna 2020.

Valitettavasti koronaviruspandemia vaikutti kielteisesti Aasian maiden yhteiskunnalliseen ja taloudelliseen kehitykseen.

Siitä huolimatta Aasian maat ovat hillinneet koronaviruspandemian leviämistä paremmin kuin länsimaat yleensä, ja ne ovat menossa nopeaan talouden elpymiseen vuonna 2021.

Monet Aasian maat ovat aloittaneet rokotuskampanjat laumaimmuniteetin saavuttamiseksi ja Covid-19-pandemian leviämisen hillitsemiseksi.

Kiina on suostunut toimittamaan rokotteita Aasian maihin, kuten Indonesiaan, Malesiaan, Pakistaniin, Singaporeen, Sri Lankaan ja Thaimaahan.

Pandemian aikana digitalisaatio kasvoi ja nopeutui, kun liikkumisrajoitukset tekivät tavaroiden ja palveluiden ostamisen digitaalisesti.

Tällä hetkellä Aasia kattaa noin puolet maailman internetin käyttäjistä.

Digitalisaatio on kiistatta avain Aasian talouden elpymiselle, erityisesti Aasian kehittyvissä maissa, joissa Internetin ja älypuhelimien käyttöasteet kasvavat merkittävästi.

Economist Intelligence Unit ennusti, että innovaatiot ja digitalisaatio voivat lisätä Aasian BKT:hen 1 biljoona dollaria.

Singapore on yhä houkuttelevampi kohde kiinalaisille yrityksille, erityisesti teknologiajäteille, kuten Alibaba, ByteDance ja Tencent, jotka ovat kaikki päättäneet perustaa Aasian maahan alueellisia solmukohtia.

Kaakkois-Aasian yksisarviset, kuten Grab, Lazada ja Razer, ovat jo perustaneet pääkonttorinsa Singaporeen.

IMF:n mukaan Aasian BKT:n vuosikasvu oli ennen pandemiaa keskimäärin 7.3 %.

Pandemian jälkeen Aasian odotetaan olevan maailman nopeimmin kasvava alue. Mckinseyn mukaan Aasian osuus maailman BKT:sta on puolet vuoteen 2040 mennessä ja 40 % maailman kulutusmääristä. Ei ole yllättävää, että tämä johtuu pääasiassa Aasian nykyisestä 4.6 miljardin asukkaasta, joka muodostaa noin 60 prosenttia maailman väestöstä.

Aasian talouskasvua vauhdittavat paikalliset ja alueelliset markkinat, 3 miljardin ihmisen keskiluokka ja innovatiivinen teknologia, joka kehittyy nopeasti. Investointien lisääminen Aasiaan vahvistaa myös Aasian talouksia ja luo miljoonia työpaikkoja.

Suurin osa maailman taloudellisesta toiminnasta tapahtuu Aasiassa, joten aluetta pidetään epäilemättä maailman ensisijaisena talousalueena.

Tämän seurauksena Aasian tuloerot länsimaihin ovat pienentyneet vuosien mittaan tulotason noustessa edelleen.

Aasian vuosisadan toteuttamiseksi Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen konflikti on hallittava hyvin, ja Aasian maat jatkavat neutraalia asennetta eivätkä valitse puolta.

Intia ei ehkä ole liittynyt RCEP:hen yhdessä Aasian ja Tyynenmeren kollegojensa kanssa. Siitä huolimatta Intialla on yksi maailman suurimmista talouksista, ja Aasian olisi hyödyllistä olla enemmän tekemisissä Intian kanssa.

Aasia on erittäin monipuolinen alue, jolla on erilaisia ​​kieliä, kulttuureja, hallintotyylejä ja näkökulmia. Jatkuvat vuoropuhelut ja tapaamiset olisivat ensiarvoisen tärkeitä erimielisyyksien sovittamiseksi, toistensa ymmärtämiseksi paremmin ja sen selvittämiseksi, kuinka kaikki osapuolet voivat tehdä yhteistyötä win-win -tilanteessa.

Aasian vuosisata on väistämätön, mutta tärkeämpi kysymys on, kuinka Aasia voi varmistaa taloudellisen hyvinvoinnin ja tulonjaon tasa-arvoisemman ja kuinka alue voi edistää rauhanomaisemman ja vauraamman kansainvälisen yhteisön luomista.

Ystävällisin terveisin,

Ong Bo Yang

Profiili: http://www.linkedin.com/in/ongboyang

Käsikirjoittaja: Ong Bo Yang

Kansalaisuus: singaporelainen

Olen tällä hetkellä Master of Science -opiskelija Warwickin yliopistossa pääaineena ohjelma- ja projektihallinta. Olen kirjoittanut julkaisuja yhdeksään ASEAN-sanomalehteen, joita ovat Thaimaan Bangkok Post, Pattaya News, Chiang Rai Times ja TPN National, Kambodžan The Phnom Penh Post, Malesian Daily Express, Myanmarin The Myanmar Times, Singaporen The Business Times ja Vietnam VnExpress.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/