Bangkokin mielenosoituspäivitys: Useita vesitykkejä, joissa oli kemiallista vettä, ammuttiin demokratiaa kannattavia mielenosoittajia, jotka yrittivät murtautua esteitä lähellä Thaimaan parlamenttia Bangkokissa mielenosoitustilaisuutta varten

Bangkok -

Väkijoukonhallintaosaston poliisiviranomaiset ampuivat vesitykeillä demokratiaa kannattavia mielenosoittajia vastaan ​​tänä iltapäivänä, 17. marraskuuta, sen jälkeen kun he yrittivät poliisin mukaan tuhota piikkilanka-aitoja, joita oli käytössä Kiakkain risteyksessä lähellä Thaimaan parlamenttitaloa.

Ryhmä demokratiaa kannattavia mielenosoittajia ja vartijoita alkoi saapua risteykseen noin klo 2 tarkkailemaan tilannetta poliisivoimien, betonibarrikadejen ja piikkilanka-aitojen miehittämän alueen ympärillä. Jotkut mielenosoittajista nähtiin aggressiivisesti huutavan poliisille ja tervehtivän kolmella sormella, mutta he eivät olleet fyysisesti aggressiivisia tai väkivaltaisia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin mielenosoittajien kanssa työskentelevät vapaaehtoiset vartijat alkoivat sitten käyttää metallileikkureita purkaamaan barrikadeilla olevaa piikkilankaa yrittäen päästä lähemmäs parlamenttialuetta. Poliisi eversti Attawit Saisueb, Metropolitan Police Division XNUMX:n apulaispäällikkö, määräsi siksi kaksi vesitykkiautoa lähestymään mellakkapoliisin ja mielenosoittajien välistä linjaa.

Poliisi varoitti mielenosoittajia kaiuttimen kautta lopettamaan piikkilangan tuhoamisen, muuten vesitykkejä ammutaan, jos mielenosoittajat eivät pysähdy 5 minuutin kuluessa. Joitakin savupommeja nähtiin heitettävän poliisibarrikadille, kun ensimmäinen vesitykki ammuttiin mielenosoittajia vastaan. Savupommeja näytti heitettävän molemmilta puolilta, sillä tilanne oli melko jännittynyt ja kohonneet tunteet molempien ryhmien välillä.

Demokratiaa kannattavia mielenosoittajia vastaan ​​ammuttiin neljä korkeapaineista vesitykkiä mielenosoituksen hajottamiseksi, kun mielenosoittajat yrittivät jatkaa siirtymistä lähemmäs parlamenttia. Protestivartijat varoittivat ihmisiä, joilla ei ollut suojaa, kuten sadetakkia tai kypärää, siirtymään takaisin turvallisuuden vuoksi.

Poliisi eversti Attawit käski sitten joukkojen ja vesiautot siirtymään pois joukosta, joka pyysi järjestämään rauhanomaisen mielenosoituksen 50 metrin päässä parlamentista, mikä on poliisin mukaan laitonta joukkokokouslakien mukaan.

Törmäyksen jälkeen paikalle saapui apulaispoliisin tiedottaja eversti Kritsana Pattanacharoen ja antoi nopean haastattelun lehdistölle, että kolmella ensimmäisellä kerralla käytetyt vesitykit eivät sisältäneet kemikaaleja, mutta viimeisissä laukauksissa oli kemikaaleja. koska mielenosoittajat olivat poliisin mukaan jatkaneet murtautumista poliisibarrikadejen läpi eivätkä kuunnelleet useita käskyjä vetäytyä barrikadejen purkamisesta.

Poliisi eversti Kritsanan mukaan vesitykkejä käytettiin laillisesti ja kokoontumislain määräysten mukaisesti, koska demokratiaa kannattavat mielenosoittajat eivät ilmoittaneet kokoontumisilmoitustaan ​​viranomaisille, mikä rikkoi kokoontumislakia.

Kello 5 mennessä mielenosoittajat olivat siirtyneet lähemmäs parlamenttia ja poliisi vetäytyi, mikä yhdessä vaiheessa aiheutti avoimen konfliktin keltapaitaisten perustamista kannattajien, jotka olivat olleet läsnä aamusta lähtien erillisessä mielenosoituksessa, ja demokratiaa kannattavien mielenosoittajien välillä. Tapahtui useita tappeluita ja heiteltiin esineitä, kuten kiviä. Useiden parlamentin jäsenten kerrotaan poistuneen laivalla parlamentin takaosassa, kun mielenosoittajat lähestyivät rakennusta, vaikka mielenosoittajat korostivat, että he halusivat vain kokoontua rakennuksen etuosaan rauhanomaisesti eivätkä aikoneet veloittaa rakennusta tai aiheuttaa omaisuusvahinkoja.

Useat kansanedustajat kuulemma tulivat ulos myös neuvottelemaan viranomaisten kanssa ja vähentämään jännitteitä, mutta ilman välittömiä onnistumisen merkkejä.

Vesitykkejä käytettiin edelleen parlamentille etenevien mielenosoittajien kimppuun klo 5 alkaen. Yleinen keskustelu peruskirjan muutoksista jatkuu tällä hetkellä parlamentissa, vaikka joidenkin jäsenten kerrotaan lähtevän.

6:30 - Mielenosoittajat ovat siirtäneet bussit, jotka yrittävät edelleen päästä lähelle parlamenttia. Kyynelkaasua ja vettä suihkutetaan edelleen mielenosoittajiin lähellä parlamenttia. Kaksi mielenosoittajaa ui jokea kohti parlamenttitaloa, ja opposition kansanedustajat tapasivat heidät, missä he antoivat vetoomuksia, joissa he ilmoittivat näkemyksensä ja mitä he halusivat.

Tämä on kehittyvä tarina.

Voit seurata mielenosoituksista alta:

Mielenosoittajien kaksi puolta kokoontuvat tänään Bangkokin parlamenttitaloon odottamaan tuloksia mahdollisista peruskirjamuutosäänestyksistä parlamentin istunnossa

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitauluor Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.