Äänestys perustuslain muutoksista Thaimaan parlamentissa viivästyi ainakin kuukaudella, mielenosoittajat järkyttyivät päätöksestä

KUVA: Noppakow Kongsuwan

Bangkok -

Joukko mielenosoittajia kokoontui eduskunnan eteen todistamaan parlamentin jäsenten ja senaattoreiden odottavaa päätöstä mahdollisista perustuslakimuutoksista, joiden alun perin oli määrä aloittaa äänestäminen kello 6 tänään, 00. syyskuuta.

Demokratiaa kannattavien mielenosoittajien vaatimus perustuslain muuttamisesta on ollut johdonmukainen siitä lähtien joukkomielenosoitus viime viikonloppuna Sanam Luangissa.

Jotkut ehdotetut perustuslakimuutokset sisältävät uuden peruskirjan laatimisen, uusien perustuslakia säätävän kokouksen jäsenten valitsemisen virallisissa vaaleissa ja mikä tärkeintä mielenosoittajille, pääministeri Prayuth Chan-O:n johtaman sotilashallituksen nimittämän ja suosiman senaattorirakenteen poistaminen. 'Cha.

Opiskelijoiden mielenosoitusjohtajan Panupong Jadnokin mukaan tämänpäiväinen kokoontuminen jatkui, kunnes lopullinen päätös oli tehty ja sisälsi rauhanomaista toimintaa sekä ihmisoikeuslakimies Arnon Nampan poliittisen puheen Thaimaan lainsäädäntöprosessiin puuttumisesta.

Ryhmä mielenosoittajia nähtiin sitomassa jättiläismäistä valkoista nauhaa eduskunnan portilla symbolisesti edustavan diktatuuria vastaan ​​sekä maalaavan kuvaa toisesta "kansan plakista", jonka viranomaiset poistivat 24 tuntia Sanamissa tehdyn asennuksen jälkeen. Luang. Eri yksityishenkilöt ja organisaatiot ovat nostaneet useita oikeudenkäyntejä protestijohtajia vastaan ​​tästä toiminnasta.

KUVA: Thaimaan ihmisoikeuslakimiehet

Mielenosoittajien nähtiin valuvan kadulle hallituksen talon edustalle, ja samalla Bangkokin kaupungin virkamiehet sijoitettiin rakennuksen sisään- ja uloskäyntiin, ja he seurasivat tilannetta tiiviisti ylläpitääkseen rauhaa ja järjestystä mielenosoituksen aikana. Molemmat osapuolet, vaikkakin innokkaat, pysyivät rauhallisina ja tyyneinä prosessin aikana.

Eduskunta päätti kaksipäiväisen keskustelun noin kello 8 sen jälkeen, kun enemmistö jäsenistä ei äänestänyt perustuslakimuutosten puolesta, vaan äänesti sen sijaan 30-jäsenisen valiokunnan perustamisen puolesta harkitsemaan ehdotuksia perusteellisesti, mikä myös viivästyttää muutosprosessia klo. vähintään yksi kuukausi. Eräät tiedotusvälineet kertovat, että myös eduskunnan on määrä pitää tauko, joten todellisuudessa tämä viive voi olla yli kuukauden.

Parlamentin kansanedustajat ja senaattorit lähtivät parlamentista noin kello 8, jotkut lähtivät autolla ja raivostuneen mielenosoittajat huusivat heitä, ja joidenkin kerrottiin lähteneen veneellä välttääkseen yhteenottoa mielenosoittajien kanssa. Muutama käveli suoraan väkijoukon läpi, joka pysyi rauhallisena. Mielenosoittajat hurrasivat opposition kansanedustajia ja huusivat hallitusmielisiä kansanedustajia, kun he lähtivät eduskuntarakennuksesta.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitauluor Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.