Trooppisen Noul-myrskyn ensimmäinen aalto on riehunut Thaimaassa tänään, aiheuttanut tulvia ja katkaisuja Khon Kaenissa tänä aamuna

Kansallinen -

Thaimaan ilmatieteen laitos on ilmoittanut tänään, 18. syyskuuta, että Noul-myrsky etenee Etelä-Kiinan meren keskeltä ja sen ennustetaan siirtyvän Mukdahaniin ja muihin Koillis-Thaimaan maakuntiin tänä iltaan mennessä aiheuttaen voimakasta tai erittäin rankkaa sadetta. viikonloppu.

Myrskyn odotetaan laskeutuvan ensin Keski-Vietnamin ylle ennen kuin se alkaa lyödä maata ja aiheuttaa rankkasadetta koillisosassa tänään.

Lounaisesta Andamaanienmeren ja Thaimaanlahden poikki tulevan monsuunilaman ennustetaan myös tuovan lisää sateita, mikä aiheuttaa voimakkaita tuulia koillis-, pohjois-, keski-, itä- ja eteläosissa.

KUVA: Thaimaan ilmatieteen laitos

Vaikutusalueet ovat seuraavat:

syyskuu 18

Koillis: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Nakhon Phanom, Mukdahan, Sakon Nakhon, Kalasin, Mahasarakham, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket, Ubon Amnat Charathani, Yasothon ja Roi Et.

Itä: Prachinburi, Sa Kaeo, Chanthaburi ja Trat maakunnat

Etelä: Ranongin, Phang Ngan, Phuketin, Krabin, Trangin ja Satunin maakunnat

syyskuu 19

Pohjois: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok, Phichit, Kamphaeng Phet, Sukhothai ja Tak

Koillis: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Nakhon Phanom, Mukdahan, Sakon Nakhon, Kalasin, Mahasarakham, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket, Ubon Amnat Charathani, Yasothon ja Roi Et.

Keski: Kanchanaburi, Uthai Thani, Chainat, Nakhon Sawan, Lopburi, Saraburi

Itä: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat.

Etelä: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang ja Satun

syyskuu 20

Pohjois: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Tak, Sukhothain ja Kamphaeng Phetin maakunnat

Keski: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani, Suphanburi ja Chainat

Itä: Chon Buri, Rayong, Chanthaburi ja Trat

Etelä: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga, Phuket ja Krabi

Ilmatieteen laitos on neuvonut seuraavilla alueilla asuvia paikallisia varomaan ja varautumaan tulevan viikonlopun aikana mahdollisesti tapahtuviin luonnonkatastrofeihin, kuten äkillisiin tulviin, maanvyörymiin tai metsän valumiin.

Tuulen aallot ovat myös voimakkaammat ja jopa 2-4 metriä korkeat Andamaanienmeren yläosassa ja Thaimaanlahdella. Kaikkia laivoja suositellaan pysymään mailla 20. päivään asti.

KUVA: Thairath

Samaan aikaan Noulin ensimmäinen aalto on iskenyt Khon Kaeniin jo tänään kello 4:00 jälkeen, mikä on aiheuttanut kaupunkitulvia, tiekatkoja ja raskaita liikenneruuhkia aamun ruuhka-aikoina. Tulvaveden kerrotaan vuotaneen asuintaloihin ja kauppoihin.

Khon Kaenin maakunnan kuvernööri Somsak Jangtrakul sanoi, että kaikkien asianomaisten osastojen viranomaisia ​​on määrätty tarkkailemaan myrsky- ja rankkasadetilanteita päivittäin ja valmistautumaan tulviin ja siviiliapuun 24 tunnin ajan. Viranomaiset varoittavat ihmisiä myös mahdollisista äkillisistä tulvista tai rankkasateet viikonlopun aikana.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.