Khao Yain kansallispuistossa Thaimaassa roskareita palvellaan kansallispuiston virkailijoilta erikoispakettina omasta roskistaan

KUVA: TOP Varawut

Nakhon Nayok, Thaimaa -

Huolimattomat turistit, jotka vierailivat ja roskasivat Khao Yain kansallispuistossa, saavat erikoispakettilähetyksen, joka on pakattu omilla roskillaan ja lähetetään suoraan koteihinsa kansallispuiston virkailijoilta.

Luonnonvara- ja ympäristöministeri Varawut Silpa-archa on keksinyt ainutlaatuisen ympäristötoimenpiteen havaittuaan kansallispuistossa viime viikonloppuna vierailleet kotimaiset turistiryhmät, jotka olivat huolimattomasti roskistaneet leirintäalueensa ympärille ruokajätettä ja roskapöykkyä. ei säilytetä jätettä varattuihin roskasäiliöihin.

KUVA: Somrudee Srichai

Käyttäytyminen oli vaikuttanut kansallispuiston ympäristökuvaan ja voi olla erittäin haitallista villieläimille, jos vain pieni roskapala nieltiin, Varawut sanoi lehdistölle.

Sitten ministeri määräsi kansallispuiston virkailijat keräämään kaikki retkeilytelttojen eteen kasatut roskat ennen kuin pakasivat ne pakettilaatikoihin ja lähettävät ne takaisin turisteille, joiden osoitteet kirjattiin National Park Bureaun varausjärjestelmään.

Roskailijat kirjattiin myös päivittäisiin tapausraportteihin paikallisella poliisiasemalla, ja heitä syytetään roskauksesta kansallispuiston alueella, mikä on kansallispuistolain BE 2562 (2019) vastaista.

KUVA: TOP Varawut

Varawut kertoi toimittajille: "Viranomaiset olivat auttaneet vierailijoita kaikella, mitä voimme ajatella. Heidän piti vain tulla tänne nauttimaan kauniista luonnosta, mutta emme koskaan uskoneet, että he jättäisivät meille sellaista jätettä."

”Pyydämme ystävällisesti jokaista turistia laittamaan roskat niille varatuille alueille, koska jättämäsi roskat voivat tappaa villieläimiä, jotka tulevat alas alueelle etsimään ruokaa. Tässä tapauksessa keräsimme tarkoituksella kaikki roskasi laatikkoon ja lähetimme ne kotiisi matkamuistoksi ja opetukseksi, ettet enää koskaan roskaa minnekään.”

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.