Online-uhkapelaaminen "liikemies", joka on kutsuttu epävirallisesti auttamaan kansallisen thaimaalaisen rahapeliongelman ratkaisemisessa, aiheuttaa raivoa monissa thaimaalaisissa

Bangkok-

Valtuuston työryhmä kutsui eilen 27. elokuuta online-uhkapeliyrityksen perustajan Apirak Chai-Anonin, joka käyttää lempinimeään "Sia Poh", antamaan epävirallista apua ja konsultointitukea Thaimaan kroonisessa rahapeliongelmassa. .

Sia Poh on parikymppinen nuori liikemies, joka tunnetaan nykyään parhaiten monipuolisen Lagalaxy1-nimisen online-uhkapelisivuston menestyksekkäästä ylläpitämisestä. Sivusto tunnetaan hyvin kaikkialla Aasiassa, ja sen kerrotaan usein värväävän julkkiksia ylennyksiä varten. Verkkosivusto toimii verkossa olevien raporttien mukaan laillisella "harmaalla" alueella.

Palang Pracharath -puolueen kansanedustaja Arun Sawasdee kertoi Associated Pressille, että Sia Pohia pidettiin kokeneena ja asiantuntevana ihmisenä ja hän voisi olla avuksi antamassa mielipiteitä tiettyjen aiheiden ratkaisemisessa. Esimerkkinä annettiin muut maat, jotka värväsivät hakkereita tai sinikaulusrikollisia ratkaisemaan vastaavia rikoksia, kuten FBI Amerikassa.

Arun sanoi kokouksen jälkeen: "Uskoimme, että lain ja rangaistuksen laittomasta uhkapelaamisesta Thaimaassa pitäisi olla tehokkaampia. Tällä hetkellä rahapelejä koskeva laki oli joiltakin osin vielä epäselvä, mikä vaikeutti pelaajien syyllisyyden todistamista."

”Syy, miksi kutsuimme kansalaisen viralliseen tapaamiseen, oli se, että Apirak oli asiantunteva ja harjoitti rahapelitoimintaa. Hän voisi olla myös neuvoston mahdollinen epävirallinen neuvonantaja opastamassa heitä ongelmien ratkaisemisessa.

Epävirallinen kutsu oli herättänyt raivoa thaimaalaisten keskuudessa eilen illalla, sillä Sia Poh tunnettiin aiemmin ja tunnetusti pidätetyksi useista syytteistä, mukaan lukien väitetystä aseiden hallussapidosta, rahanpesusta ja väitetystä huumekauppiaasta. Sia Poh oli vahvassa trendissä Twitterissä koko illan.

Internet-pelaamisen omistaja ilmoitti kuitenkin myöhemmin verkossa samana päivänä, ettei hän olisi mukana hallituksen velvollisuudessa eikä missään asemassa neuvostossa, olipa se epävirallinen tai muodollinen.

Apirak totesi: ”En ottanut yhtään kantaa, enkä aikonut koskaan olla mukana politiikassa, koska minulla on edelleen tiedon puute. Olisin aina sama "Sia Poh" kaikille."

Kuva: Khaosod

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.