Pohjois-Thaimaa kärsii todennäköisesti edelleen äkillisistä tulvista, koska tänä viikonloppuna ennustetaan rankkasateita

Pohjoiset maakunnat, erityisesti Nan, Sukhothai, Phrae, Lampang, Mae Hong Son ja Chiang Mai, ovat kärsineet vakavasti äkillisistä tulvista, jotka todennäköisesti jatkuvat rankkasateiden ennusteena tänä viikonloppuna Thaimaassa.

Sadat talot viidellätoista alueella kastuivat ja vaurioituivat pahoin sen jälkeen, kun monsuunisateet olivat aiheuttaneet vakavia tulvia useilla maan pohjoisosilla viime viikolla.

Nanin maakunta kärsi eniten, kun 960 kotitaloutta kahdellakymmenellä alueella tuhoutui ja yksi ihminen kuoli. Pelastusviranomaiset joutuivat välittömästi auttamaan paikallista evakuointia, koska vedenpinta on nyt noussut yli 1 metriin. Sen kerrotaan olevan tuhoisin tulva, joka on koskaan tapahtunut kuuteenkymmeneen vuoteen vuodessa.

Sukhothain paikallisia kehotettiin myös evakuoimaan, koska Jom-joen voimakkaat virtaukset ja korkeat vedenpinnat vaihtelivat ja rikkoivat esteen aiemmin tänä aamuna 23. elokuuta.

Luonnonkatastrofi ei ole vielä väistymässä, sillä katastrofien ehkäisy- ja lieventämisosasto on äskettäin ennustanut, että runsaiden tai erittäin runsaiden sateiden ennustetaan jatkuvan tänään pohjois-, koillis-, keski- ja idässä. Ihmisten tulee myös varoa mahdollisia äkillisiä tulvia, metsän valumia ja maanvyörymiä.

Neljäkymmentä mahdollista vaikutusaluetta ovat:

Pohjois: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit ja Phetchabun

Koillis: Loei, Nong Bua Lam Phu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Chaiyaphum ja Khon Kaen

Keski: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chai Nat, Kanchanaburi ja Ratchaburi

Itä: Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi ja Trat

Kolmannen alueen komentaja everstiluutnantti Chalongchai Chaiyakham sanoi eilen, 3. elokuuta, että Phraen maakunta oli tällä hetkellä eniten huolestuttava alue, koska se saa suuren määrän vettä Sukhothain maakunnasta virtaavasta Jom-joesta 22 1,100 kuutiometrissä. minuutissa.

Komentaja kertoi Associated Pressille: "Eilisen helikopteripartioinnin jälkeen näimme, että vaikka vedenpinta saattoi laskea, monet pohjoisen alueet olivat edelleen suoisia ja vaurioituneita. Paikalliset evakuoitiin nyt varatulle alueelle, ja heitä avustettiin tarvikkeiden ja lääketieteellisten apuvälineiden kanssa.

"Sillä välin teimme yhteistyötä kaikkien osastojen kanssa tulevien tulvien mahdollisuuden seuraamiseksi ja yleisön pitämiseksi ajan tasalla tulvasta ja mahdollisista hallituksen ilmoituksista."

Kuva: Thai News Agency ja Thaimaan kansallinen uutistoimisto

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.