Thaimaan perustuslakituomioistuin päättää pääministerin edun siltä varalta, että hän voisi laillisesti pystyä olemaan valtionpäämies, jatkaa pääministerinä.

Thaimaan perustuslakituomioistuin on päättänyt, että NCPO:n entinen johtaja ei ollut "muu osavaltion virkamies", mikä raivaa tietä PM Prayut Chan-o-challe pysyä hallituksen johtajana. "Selvennys" ei ole yllätys poliittisille asiantuntijoille, jotka ennustivat lopputuloksen kauan ennen kuin se tuli viralliseen kuulemiseen maan perustuslakituomioistuimessa.

Kysymyksen kenraali Prayutin pääministerin asemasta otti perustuslakituomioistuimeen esille noin 100 oppositiokansanedustajaa, jotka väittivät, että hänen asemansa Thaimaan pääministerinä pitäisi lopettaa, koska hän oli myös NCPO:n johtaja, ja tätä asemaa pidetään "toisena valtion virkamiehenä". valtio” hänen aikaansa
nimitys perustuslain 170 §:n 4 momentin ja 98 §:n 15 momentin mukaisesti.

Ennen perusoikeustuomioistuimen tänään antamaa päätöstä vaalilautakunta ja oikeusasiamies olivat molemmat erikseen todenneet, että NCPO:n johtaja ei ole "valtion toinen virkamies". Perustuslakituomioistuin teki päätöksensä ilman tutkimuksia sillä perusteella, että kyseessä oli laillisuuskysymys.

He huomauttivat selvyyden vuoksi, että Thaimaassa "valtion muu virkamies" on oikeudellisesti erilainen kuin "valtion virkamies".

Lähde: Thaiger, Thai PBS world

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/