Thaimaan bahtin vahvuus on edelleen taloudellinen päänsärky

Thailand’s currency is currently giving it a major economic headache, according to a Bloomberg report shared by ThaiVisa this morning.

The Thai baht has been the best performer globally against the US dollar for over 5 years now, but that strength has caused growth estimates to be cut for an economy relying on trade and tourism.

The ongoing US-China trade war hasn’t helped matters, with Thailand seeing the weakest economic expansion since 2014. The country’s efforts to invigorate the 

economy with over $10 billion of stimulus is not helped by its strong currency.

The Thai baht has strengthened against the US dollar more than any other Asian currency has, strengthening by 6% in 2019.

According to Australia & New Zealand Banking Group Ltd, officials will be wary of intervening too much in foreign-exchange markets with the U.S. closely monitoring countries’ currency policies and the Thai baht being seen as a safe haven.

LÄHDE: ThaiVisa ja Bloomberg

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/