Viimeisimmät koillistulvien päivitykset: Vedenpidätyssuunnitelma käytössä sadonkorjuuta varten, maatalousministeri tiedotti

BANGKOK (NNT) – Keskialueen tulvien lieventämiseksi maatalous- ja osuuskuntaministeri on määrännyt kuninkaallisen kasteluosaston etsimään veden pidätysalueita kyläläisiin kohdistuvien vaikutusten minimoimiseksi. Samaan aikaan Chao Phrayan pato purkaa nyt vettä 770–800 kuutiometriä sekunnissa, mikä todennäköisesti aiheuttaa joen ylivuotoa tänä iltana, 6. elokuuta 2019, Ang Thongissa ja Ayutthayassa.

Maatalous- ja osuuskuntaministeri Chalermchai Sri-on on vastaanottanut viimeisimmän tiedotuksen vesitilanteesta, jossa Chao Phraya -joen valuma-alueen neljässä säiliössä on nyt 10.855 miljardia kuutiometriä vettä, mikä on 44 prosenttia niiden yhteenlasketusta kapasiteetista. Tämä tilavuus sisältää neljä miljardia kuutiometriä käyttökelpoista vettä ja siihen mahtuu 14 miljardia kuutiometriä lisää.

Chao Phraya -joen pato purkaa nyt vettä asteittain 770-800 kuutiometriä sekunnissa, minkä odotetaan aiheuttavan jokien ylivuotoa ja tulvia Noi-joen padon ulkopuolella, joka ympäröi Khlong Phong Pheng -kanavaa Ang Thongissa, Khlong Bang Ban -kanavaa Ayutthayassa, Hua Wiengin, Ban Kra Toomin, Senan, Lad Chidin, Tha Din Daengin ja Pak Hain piirissä. Tulvaveden arvioidaan olevan 20-30 senttimetriä syvä.

14 provinssia pohjoisilla ja alemmilla pohjoisilla alueilla on edelleen tulvien aiheuttamia alueita, mukaan lukien Phichit, Uttaradit, Sukhothai, Phetchabun, Yasothon, Roi Et, Kalasin, Khon Kaen, Mahasarakham, Udon Thani, Ubon Ratchathani, Amnat Charoen ja Sakhon Nakhon. Kuninkaallinen kasteluosasto on toimittanut vesipumppuja, vesivirtauksen kiihdytysveneitä, kuorma-autoja ja sifoneja auttaakseen lieventämään katastrofia.

Kaikki kasteluhankkeet, erityisesti toistuvasti tulva-alueilla, on määrätty varautumaan tilanteeseen. Phichitin ja Phitsanulokin alueet nimetään vedenpidätysalueiksi käsittelemään ylemmältä pohjoiselta alueelta virtaavaa vettä, mikä auttaa minimoimaan vaikutukset keskialueen kyläläisiin. Suoja-alueille odotetaan olevan yhteensä miljardi kuutiometriä vettä tämän vuoden loppuun mennessä, jolloin viljelijät voivat saada sadonkorjuun valmiiksi etukäteen.

Lähde: Thaimaan National News Bureau

SOURCEThaimaan kansallinen uutistoimisto
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/