Kaksoishinnoittelu sairaaloissa tulee lailliseksi 29. syyskuuta

Luotto: Coconuts Bangkok

Kaksoishinnoittelu ei koske enää vain kansallispuistoja, museoita ja huvipuistoja.

Thaimaan julkiset sairaalat voivat nyt laillisesti periä ulkomaalaisilta korkeampia palvelumaksuja perjantaina julkaistujen uusien määräysten mukaisesti.

Enemmän kuin kaksinkertaista hinnoittelua, uudet säännöt asettavat neljä tasoa, jotka voidaan veloittaa potilaan viisumistatuksen perusteella. Hoitokustannukset on asetettu neljälle tasolle: Thaimaan kansalaiset, naapurimaiden ulkomaalaiset ja ei-maahanmuuttajaviisumilla työskentelevät ulkomaalaiset. Neljännen ryhmän muodostavat turistit ja eläkeläiset.

Vaikka ulkomaalaiset muista ASEAN-maista näyttävät maksavan samat hinnat kuin thaimaalaiset potilaat, ne nousevat merkittävästi kolmannessa ryhmässä – johon kuuluu useimmat ulkomaalaiset – kun taas eläkeläiset ja turistit todella saavat palkkion.

Esimerkiksi yksinkertainen vasta-aineseulonta maksaa thaimaalaisille ja ASEAN-maiden asukkaille 130 bahtia. Useimmat ulkomaalaiset maksavat 190 THB, kun taas eläkeläiset ja turistit maksavat kaksinkertaisen – 260 THB.

Haluatko HIV-testin? Thaimaan ja ASEANin kansalaisilta veloitettava 160 THB nousee työssäkäyviltä ulkomailla olevilta työntekijöiltä 240 THB:iin ja eläkeläisiltä/turisteilta 320 bahtiin.

Thaimaan sairaanhoitomatkailu toi arviolta 18.4 miljardia bahtia (600 miljoonaa dollaria) vuonna 2018, mutta useimmat hakeutuvat hoitoon yksityisissä sairaaloissa.

Korkeammalla tasolla selkärangan magneettikuvaus, joka maksaa thaimaalaisille ja heidän naapureilleen 18,700 23,375 bahtia, nousee 28,050 XNUMX bahtiin työssäkäyvien ulkomaalaisten osalta ja XNUMX XNUMX bahtiin eläkeläisten/turistien osalta.

Uudet hinnat astuvat voimaan 29. syyskuuta.

Uudet säännöt tekevät käytännössä lailliseksi julkisten sairaaloiden veloittaa enemmän ulkomaalaisilta, mikä on ollut valituksen lähde vuosien ajan, jolloin se tapahtui laittomasti.

Lue koko artikkeli osoitteessa coconuts.

https://coconuts.co/bangkok/news/dual-pricing-foreigners-legal-thai-public-hospitals/

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/