Thaimaan ympäristöministeriö harkitsee voimakkaasti muovikiellon jatkamista kahdella vuodella, mukaan lukien pillit ja muovipussit

Luonnonvara- ja ympäristöministeriö harkitsee kertakäyttöisten muovipussien, styroksilaatikoiden, muovipillien ja kertakäyttömukkien käytön täydellisen käyttökiellon aikaistamista 1-2 vuodella.

Luonnonvara- ja ympäristöministeri Varawut Silpa-Archa suostui keskiviikkona harkitsemaan ympäristönsuojeluryhmien verkoston ehdotusta, jonka mukaan hallituksen huhtikuussa tekemä päätös luopua neljästä muovituotteesta vuoteen 2022 mennessä oli liian hidas ja pitäisi siirtynyt eteenpäin.

Verkoston johtaja Parkpoom Witharntirawat sanoi eilen, että muovijätteellä on nyt laajat vaikutukset ympäristöön ja tilanne pahenee, jos Thaimaa odottaa vuoteen 2022 asti kiellon täytäntöönpanoa.

Hän huomautti, että nykyiset vapaaehtoiset toimet muovikassien käytön vähentämiseksi olivat liian lieviä ja lisäsi: ”Meidän pitäisi edetä nopeammin kohti muovitonta yhteiskuntaa. Jokaisen modernin kaupan, ostoskeskuksen tai muun toiminnan on lopetettava niin paljon muovia”, hän sanoi.

Varawut kertoi eilen, että hallitus on tehnyt yhteistyötä yksityisen sektorin kanssa yrittääkseen vähentää Thaimaata ympäröiviin meriin huuhtoutuvan jätteen, mukaan lukien muovijätteen, määrää asentamalla verkkoja useiden jokien suistoon roskien vangitsemiseksi.

Vaikka hän myönsi, että tämä ei auta ratkaisemaan ongelman perimmäistä syytä, hän sanoi, että se on lyhytaikainen toimenpide, joka voi auttaa lieventämään muovijätteen joutumista valtameriin.

Lähde: Thai PBS, Thai Visa

Kuva postauksen sisällön jälkeen
SOURCEThaimaan PBS/Thai Visa
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/