Kansalliset alkoholiryhmät vastustavat laillisten yöelämän sulkemisaikojen pidentämistä kello 4:00:een, TAT:n ja alkoholin kontrolliryhmien välillä alkaa kiivas keskustelu

Bangkok-

Useat tutkijat vastustavat matkailu- ja urheiluministerin ajatusta, jonka mukaan viihdepaikat olisivat avoinna klo 4 asti, jolloin lailliset sulkemisajat pidennetään keskiyöstä klo 00 paikasta riippuen.

Alkoholitutkimuskeskuksen Udomsak Saengow on yksi niistä, jotka viittaavat siihen, että ennen tällaista siirtoa tarvitaan lisää tutkimusta.

”Kansalaisryhmät ovat tehneet kovasti töitä rajoittaakseen alkoholin saantia ja onnistuneet lobbaamaan sulkemisaikojen lyhentämistä kello 4:stä kahteen. Aukioloaikojen pidentyessä myös juoma-ajat pidennetään. Mitä enemmän ihmiset juovat, sitä vähemmän he pystyvät hallitsemaan itseään."

Mutta matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn väittää, että pidennetyt aukioloajat parantaisivat taloutta, ja Thaimaan matkailuviranomainen (TAT) on samaa mieltä.

TAT:n kuvernööri Yuthasak Supasorn sanoo, että aukioloaikojen pidentäminen lisäisi menoja, varsinkin kun jotkut ulkomaiset vierailijat huomaavat, että sulkemisaika klo 2.00 on liian aikaista. Hän korostaa myös, että uudet aukioloajat eivät koskisi kaikkialla.

"Klo 4:n sulkemisaika rajoitetaan kohteisiin, jotka palvelevat pääasiassa ulkomaisia ​​vierailijoita."

Mutta Alcohol Watch Networkin koordinaattori Chuwit Chantaros on eri mieltä siitä, että muutos auttaisi taloutta ja väittää, että se voi johtaa loukkaantuneiden tai kuolemien lisääntymiseen humalaisten turistien keskuudessa. Tällainen korotus aiheuttaisi vain kustannuksia yrityksille.

"Meillä on tutkimustuloksia, jotka osoittavat, että menetämme 2 bahtia jokaista saamaamme bahtia kohden omaisuuden menetysten sekä kuolemantapausten ja vammojen vuoksi, jotka aiheuttavat lisää aineellisia menetyksiä. Jos aukioloaikoja pidennetään, tappioita on odotettavissa lisää."

Hän kyseenalaisti ministeriön väitteen, että ehdotus nostaisi menoja vähintään 25 prosenttia erityisesti ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa, ja vaati todisteita väitteen tueksi.

"Ehdotusta ei harkittu huolellisesti", hän sanoi.

”Pidennettyjen aukioloaikojen kohteena olevien matkailijoiden määrä on myös pieni ja osa heistä on häiritseviä. Tarvitsemmeko tällaisia ​​turisteja?"

Hän myös epäili, että ehdotettu kaavoitusjärjestelmä toimisi ja väitti, että yli 600 pubia ja baaria on suljettu, koska ne palvelivat alaikäisiä asiakkaita.

Chuwit kehotti yrittäjiä noudattamaan tiukasti alkoholinvalvontalakia sen sijaan, että hakisivat pidennettyjä aukioloaikoja.

Mutta Weerawich Kruasombat, Patongin viihdealan toimijoiden liiton johtaja, kannattaa muutosta.

”Olemme jo vuosia pyrkineet pidentämään sulkemisaikoja Patongin ja Bang Lan alueilla. Nämä piirit tuottavat tällä hetkellä 20-30 miljoonaa bahtia tuloja per yö ja kaksi ylimääräistä tuntia lisää tuloja 30-40%.

Manu Khiewkhram, toinen Phuketin toimija, sanoi keskiviikkona, että ryhmä esitti matkailuministerille ehdotuksen Patongin sulkemisaikojen purkamisesta tämän kuun alussa.

Samaan aikaan TAT:n kuvernööri Yuthasak Supasorn sanoi, että aukioloaikojen pidentämisen tarkoituksena on lisätä ulkomaisten vierailijoiden menoja, jotka pitävät klo 2:n sulkemisaikaa liian aikaisena.

Yuthasak kertoi, että ulkomaisten matkailijoiden kulutuskäyttäytymistä koskevien tietojen perusteella kukin henkilö kuluttaa yleensä noin 5,500 bahtia.

Keskustelu jatkuu, ja asianomaisten matkailualueiden osapuolet suunnittelevat tapaavansa TAT:n keskustellakseen asiasta lisää.

TAT:n kuvernööri tapaa paikallisia yöelämän omistajia kaupungintalolla lauantai-iltapäivänä saadakseen heidän ajatuksiaan. Paikallisen thaimaalaisen yöelämän omistajien yhdistyksen johtaja sanoi ei yllättäen The Pattaya Newsille, että paikalliset omistajat tukevat voimakkaasti päätöstä muuttaa Pattayan laillisia sulkemisaikoja.

Pattaya on, useiden Pattaya Newsin lukijoidemme yllätykseksi, lain mukaan sulkevan baarinsa ja yöelämänsä puolen yön ja 2:n välillä alueesta riippuen. Epävirallisesti auki pysyminen myöhemmin on sallittua, mutta ei laillista. Tästä syystä kun kansallinen poliisi vierailee kaupungissa, kaikki sulkeutuu normaalisti klo 00:2 mennessä.

Tilaa
SOURCEBangkok Post, Thaimaalainen
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/