Bank of Thailand laskee ohjauskorkoa 25 peruspisteellä yrittääkseen heikentää bahtia

Bangkok-

Bank of Thailand laski yllättäen ohjauskorkoaan keskiviikkona 7. elokuuta 2019 ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015, minkä pitäisi tukea horjuvaa kasvua ja heikentää vahvaa bahtia.

Bank of Thailandin rahapoliittinen komitea äänesti äänin 5-2 yhden päivän takaisinostokoron alentamiseksi 25 peruspisteellä 1.50 prosenttiin – tasolle ennen kuin korkoa nostettiin samalla määrällä joulukuussa, ensimmäinen kiristys sitten vuoden 2011.

Kaksi äänestäjien toisinajattelijaa kannatti pitoa.

Valiokunta sanoi olevansa huolissaan bahtin vahvuudesta ja sen vaikutuksista talouteen ja matkailuun.

Reutersin kyselyssä 14 ekonomistia 15:stä oli ennustanut, ettei politiikka muutu, kun taas toinen ennusti neljännespisteen leikkauksen, joten tämä oli yllätys monille analyytikoille.

Baht on Aasian parhaiten tuottava valuutta tänä vuonna, vahvistuen noin 6 % suhteessa Yhdysvaltain dollariin.
SOURCEReuters, Bangkok Post
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/