Thaimaan pääministeri: Thaimaa etsii yli kymmentä epäiltyä Bangkokissa ja Etelä-Thaimaan viikonloppuna tehdyistä pommi-iskuista

Ihmiset kokoontuvat Bangkokissa yhden perjantain pommi-iskun paikalle.

BANGKOK (Reuters) – Thaimaan turvallisuusjoukot jahtaavat yli kymmentä epäiltyä Bangkokissa viime viikolla tehdyistä pommi-iskuista, pääministeri Prayuth Chan-Ocha sanoi maanantaina.

Kuusi pommia räjähti Thaimaan pääkaupungissa perjantaina, kun kaupunki isännöi Kaakkois-Aasian ulkoministerien kokousta. Kokoukseen osallistui myös huippudiplomaatteja Yhdysvalloista, Kiinasta ja muista maailman suurista maista.

Viranomaisten mukaan yhteensä kuusi palopommia räjähti perjantaina myös Bangkokin keskustassa, joista kaksi aiheutti pieniä tulipaloja turistien suosiman ostosalueen ostoskeskuksissa.

Lauantaina kolme muuta pommia räjähti myös kolmeen pankkiautomaattiin Etelä-Patanin maakunnassa lauantaina, kukaan ei loukkaantunut tai ottanut vastuuta iskusta.

"Syynä on yli 10 ihmistä, jotka on pidätettävä, syytettävä ja tutkittava (hyökkäyksen) syyn vuoksi", pääministeri Prayuth sanoi maanantaiaamuna Bangkokista puhuessaan lehdistölle.

"Emme voi tällä hetkellä sanoa, kuka on hyökkäyksen takana, mutta he ovat sydämettömiä ja ilkeitä tavoitteenaan luoda kaaosta maahan aikana, jolloin asiat etenevät demokraattisen hallituksen alaisuudessa", hän lisäsi.

Kaksi miestä on ollut pidätettynä perjantaista lähtien, ja heitä on syytetty kahden pommin asentamisesta, jotka viranomaiset olivat aiemmin väittäneet väärennöksiksi, Bangkokin keskustassa sijaitsevan poliisin päämajan eteen torstaina, päivää ennen kuutta Bangkokin ympärillä tapahtunutta pommi-iskua.

Kaksi epäiltyä ovat kotoisin Narathiwatista, yhdestä Thaimaan syvän eteläosan suurimmista malaijilais-muslimiprovinsseista, jossa yli vuosikymmenen kestäneessä kapinassa on kuollut lähes 7,000 2004 ihmistä vuodesta XNUMX lähtien. Heitä pidetään vangittuna Yalassa, toisessa eteläisessä maakunnassa.

Väkivalta on suurelta osin rajoittunut tälle alueelle, vaikka muslimimilitantteja onkin syytetty pääkaupungin pommi-iskuista aiemmin.

Mikään ryhmä ei ole ottanut vastuuta iskuista.

Tilaa
SOURCEReuters, Pienillä muokkauksilla Adam Judd
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/