Bangkokissa räjähti tänä aamuna useita pieniä pommia, ja neljä loukkaantui

Neljä pientä pommia räjähti tänä aamuna Bangkokissa:

Noin kello 8 tänä aamuna tapahtui räjähdys valkoisessa autossa tai sen lähellä parkkipaikalla Mahanakorn Buildingin, Bangkokin korkeimman rakennuksen, edessä lähellä Chong Non-Si BTS -asemaa.

Noin klo 8 tapahtui toinen räjähdys pienessä kukkatarhassa, joka sijaitsi BTS-aseman ja Mahanakorn-rakennuksen yhdistävän kävelytien alla.

Toistaiseksi neljän ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Kolme loukkaantuneista oli naisia, jotka siivosivat katua pommin räjähdyksen jälkeen. Paikallisilla verkkosivuilla olevissa kuvissa he näyttivät hämmentyneeltä ja saivat hoitoa lääkäreiltä. Yksi vietiin ambulanssiin.

Silminnäkijät kertoivat, että vartija oli loukkaantunut myös lähellä 77-kerroksista King Power Mahanakhon -rakennusta, jonka omistaa Leicester City -jalkapalloseura omaisuutensa joukkoon. Alue eristettiin osittain poliisin tutkiessa aluetta.

Thaimaan kuninkaallisen poliisin (RTP) apulaistiedottaja Pol Col Kritsana Pattanacharoen sanoi, että yksi loukkaantuneista on lähetetty Chulalongkornin sairaalaan. Toinen loukkaantui lievästi ja pääsi kotiin.

Explosive Ordnance Disposal (EOD) -ryhmä saapui paikalle noin kello 9.30 ja on löytänyt ensimmäisiä merkkejä kuulalaakeroiduista ammuksista.

Kolmannesta räjähdyksestä on raportoitu Chaengwattanan hallintokeskuksessa tänä aamuna, ja Bangkokin Pratunamin alueella on syttynyt tulipalo.

Lisäksi poliisiasemalta on eilen (torstaina) löydetty epäilty paketti, mutta poliisi ei vahvista, liittyvätkö nämä viisi tapausta toisiinsa.

Poliisi on myös vahvistanut toisen räjähdyksen King Power -rakennuksen lähellä Rama 9 Roadilla.

Poliisi pyysi yleisöä olemaan valppaana, mutta ei paniikkiin.

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-cha on tuominnut pommi-iskujen takana olevat ja twiittasi jo käskenyt vastuulliset suojelemaan ihmisiä ja huolehtimaan loukkaantuneista twiitissä tänä aamuna klo 11.

Myöhemmin tänä aamuna löydettiin kaksi räjähtämätöntä laitetta Thaimaan kuninkaallisen armeijan päämajan ulkopuolelta, myös Chaeng Wattana Roadilta, hallintorakennuksen naapurista, jossa kaksi ensimmäistä laitetta laukaisivat tänään.

Eilen illalla kuninkaalliseen poliisin päämajaan jätettiin väärennöspommi, joka saattaa liittyä tämän päivän tapaukseen.

Räjähtäneiden laitteiden uskottiin olevan niin sanottuja "pingispommeja", tennispallon kokoisia. Ne näyttivät olevan symbolisia hyökkäyksiä, joiden tarkoituksena oli nostaa hallitusta suuren huippukokouksen aikana, mutta joiden tarkoituksena ei ollut aiheuttaa joukkotuhoja.

Suuri Kaakkois-Aasian turvallisuushuippukokous järjestetään tänä viikonloppuna Bangkokissa, ja siihen osallistuu korkeita virkamiehiä Yhdysvalloista ja Kiinasta.

Räjähdyksistä ei ole välitöntä vastuuta.

Jotkin ThaiPBS:stä peräisin olevat tiedot

Tilaa
SOURCEThaiPBS
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/