Isaanissa asuva Expats-ryhmä esittää hallitukselle vetoomuksen maahanmuuttouudistusta varten

Thaimaa-

Ryhmä Isaanissa asuvia ulkomaalaisia ​​on käynnistänyt vetoomuksen Thaimaan maahanmuuttoviraston uudistamiseksi ja myös TM.30-lomakkeen poistamiseksi.

Ryhmä kuvailee itseään "ulkomaalaisten ja thaimaalaisten kollektiiviksi, joka haluaa uudistaa thaimaalaista maahanmuuttoa".

Vetoomus löytyy osoitteesta http://reform-thai-immigration.com/

Järjestäjien tavoitteena on saada 10,000 XNUMX ihmistä allekirjoittamaan vetoomuksen.

Kun tavoite on saavutettu, vetoomus ja alla oleva kirje lähetetään Thaimaan pääministerille, Thaimaan maahanmuuttoosaston päällikölle ja ulkoasiainsanomalehden päällikölle, sivusto kertoo.

Vetoomus julkaistiin sivustolla myös thai-kielellä. TM30, jota nyt voimakkaasti valvotaan kaikkialla maassa, on sääntö, jonka mukaan lomake on jätettävä 24 tunnin kuluessa ulkomaalaisen saapumisesta uuteen osoitteeseen. Tämä sisältää ulkomaalaiset, jotka asuvat täällä kokopäiväisesti työ- tai eläkeviisumilla ja viettävät esimerkiksi viikonlopun kaupungista toiseen maakuntaan.

Thaimaan tiedotusvälineissä on ollut viime viikkoina useita raportteja ulkomaalaisista, jotka eivät ole raportoineet ja ovat lähteneet kahden päivän vierailulle Bangkokiin tapaamaan ystäviä ja perhettä, ja sitten saaneet tuhansien bahtien sakot siitä, että he eivät ole jättäneet ilmoitusta 24 tunnin sisällä.

Reaktiot sosiaalisessa mediassa ovat vaihtelevia Pattaya News -lehti toteaa, että jotkut ihmiset tukevat sitä, jotkut sanovat, että ulkomaalaiset ovat vieraina maassa, eikä heidän pitäisi kyseenalaistaa sääntöjä, ja jotkut sanovat, että vaikka ajatusprosessi oli mukavaa, se ei olisi mitään. . Jotkut jopa sanoivat, että luettelon nimiä voitaisiin käyttää tunnistamaan onnettomia ulkomaalaisia ​​ja aiheuttamaan heille lisää maahanmuuton ongelmia.

 

Kirjeessä lukee: (Toimittajien huomautus, emme ole muokaneet kirjettä, kirjoitus- ja kielioppivirheet ovat kirjeen tekijöitä)

 

To:

Thaimaan hallitus ja Thaimaan maahanmuutto

 

Olemme edustava ryhmä ulkomaisia ​​ja thaimaalaisia, jotka asuvat Thaimaassa thaimaalaisten puolisoiden tai kumppanien ja thaimaalaisten lasten kanssa. Työskentelemme täällä, edistämme yhteisöä ja maan taloutta.

 

Rakastamme Thaimaata ja teemme parhaamme noudattaaksemme paikallisia lakeja. Äskettäin uudet säännöt tulivat voimaan klo maahanmuutto aiheuttaa valtavia ongelmia ulkomaalaiselle yhteisölle, joista osa on asunut täällä eivätkä ole aiheuttaneet ongelmia Thaimaan viranomaisille.

 

Artiklan 37 mukaan jokaisen Thaimaassa asuvan ulkomaalaisen, joka vierailee toisessa maakunnassa yli 24 tuntia, on ilmoittauduttava maahanmuuttoon. Thaimaassa on 77 maakuntaa. Tämä tarkoittaa, että jos ulkomaalainen opettaja asuu Buriramissa ja päättää viettää viikonlopun Surinissa maanantaiaamuna, hän ei voi opettaa. Hänen on raportoitava maahanmuuttajalle. Vaikka hän asuu vaimonsa ja lastensa kanssa, ja vuokranantajan (hänen vaimonsa) on myös ilmoitettava maahanmuuttajalle lomakkeella TM30. Maahanmuuttovirastolla on jo tietueet kaikista ulkomaalaisten osoitteista. Ulkomaalaisen on ilmoitettava osoitteensa lomakkeella TM47, jos hän oleskelee Thaimaassa 90 päivää.

 

Ymmärrämme täysin TM47-lomakkeen taustalla olevat perustelut, ja monet ovat ottaneet online-raportoinnin myönteisesti vastaan. Näin on useimmissa länsimaissa. Meidän on myös haettava viisumin jatkamista vuodella.

Vuoteen 2018 asti TM30-lomakkeen käyttöä ei ole koskaan valvottu tiukasti. Mutta nyt ulkomaalaisia ​​ja thaimaalaisia ​​sakotetaan siitä, etteivät he ole jättäneet TM30-lomaketta palattuaan kotiinsa viikonlopun jälkeen toisessa maakunnassa. Tämä ilmoitus koskee myös turisteja, mutta hotellien velvollisuus on ilmoittaa näistä ulkomaalaisista maahanmuuttoon. Mitä tapahtuu ihmisille, jotka asuvat AirBNB-majoituksessa?

 

Tai asua taloissa, joissa thaimaalaiset vuokranantajat tai jopa heidän thaimaalainen perheensä ovat vuokranantajia? Monet turistit ovat yhä turhautuneempia uusien TM30-sääntöjen soveltamiseen.

 

Vetoomuksen allekirjoittanut ryhmä haluaisi yhteisesti lakimuutoksen, joka johtaisi lomakkeen TM30 poistamiseen kokonaan. Tämä maahanmuuttolaki on ollut voimassa vuodesta 1979.

 

Lait voivat muuttua ja kehittyä pysyäkseen linjassa nykypäivän teknologian kanssa. Uskomme vahvasti, että lomake TM30 on vanhentunut ja aiheuttaa aivan liian monia ongelmia, joita ei olisi aiemmin ollut. Thaimaahan saapuvat turistit ja ulkomaalaiset seulotaan myös lentokentillä tai maahanmuuttopisteissä. Tekniikka on parantunut ja parempaa, osoitteiden ilmoittaminen paperilla, henkilökohtaisesti, ei ole tehokasta ja haitallista.

 

Lomakkeen TM 30 käyttö ei auta tai minimoi terrorismia, vaan se on velvollinen thaimaalaisille vuokranantajille, koska heidän on ilmoitettava ulkomaisista vieraistaan. Kuten lomake TM28, se on myös tehoton, koska useimmat poliisiasemat eivät edes tiedä, mikä se on, eivätkä usein hyväksy sitä, vaikka siinä sanotaan selvästi, että se voidaan toimittaa paikalliselle poliisiasemalle (katso kohta 37 (4)). maahanmuuttolain mukaisesti). Thaimaan maahanmuuttolain kohtiin 37 ja 38 voidaan tehdä monia muutoksia.

 

Vetoamme kunnioittavasti Thaimaan hallitukseen, jotta se muuttaisi maahanmuuttolakia tai, kuten ennen vuotta 2018, älä valvo TM30-lomaketta niin tiukasti (ehkä se oli Phuketissa, mutta ei todellakaan kaikkialla eikä yhtenäisesti). Me ryhmänä uskomme, että TM30-lomakkeen tiukka noudattaminen vain lisää ongelmia ja osoittaa lopulta valtavan taantuman matkailussa, ulkomaisissa investoinneissa ja ulkomaalaisten kanssa asuvien thaimaalaisten perheiden olemassaolossa. Pyydämme tätä Thaimaan edun vuoksi.

 

Tämä on juhlallinen pyyntömme jokaisen rakkaassa Thaimaassamme asuvan tai siellä matkustavan ulkomaalaisen puolesta. Hyväksy tämä kirje ehdotuksena ja keinona ratkaista yksi ongelma, jonka uskomme vain lisäävän painetta ja mahdollisesti olevan kielteinen vaikutus Thaimaan talouteen.

 

Kunnioittavasti.

 

Eläköön kuningas.

[Sinun nimesi]

Vetoomus löytyy osoitteesta http://reform-thai-immigration.com/

Tilaa
SOURCEThaimaan viisumi,
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/