USA sanoo haluavansa syventää suhteita Thaimaan kanssa, onnittelee uutta demokraattisesti valittua hallitusta

Bangkok-

Yhdysvaltain hallitus ilmoitti tukevansa Thaimaan uutta hallitusta eilen uuden hallituksen ensimmäisen kokouksen jälkeen antamassaan lausunnossa.

Ulkoministeri Mike Pompeo sanoi, että hänen kansansa odottaa innolla työskentelyä "liiton ja kumppanuuden syventämiseksi" molempien hallitusten välillä sen jälkeen, kun kiistanalainen ohjaus näki vihdoin uuden hallituksen istuvan Bangkokissa tällä viikolla, neljä kuukautta vaalien jälkeen.

"Allianssimme vahvistuu entisestään, kun työskentelemme yhdessä edistääksemme molemmille maille yhteisiä tavoitteita, kuten turvallisuutta, rauhaa ja vaurautta Intian ja Tyynenmeren alueella ja kaikkialla maailmassa", Pompeo sanoi.

Lausunnossa ei voitu onnitella tai edes nimetä Prayuth Chan-o-cha, entinen armeijan komentaja, joka on hallinnut vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen. Maaliskuun lopulla pidettyjen parlamenttivaalien jälkeen Prayuth palasi valtaan pääministerinä.

Trumpin hallinto pohtii, pitäisikö sen palauttaa vallankaappauksen aikana heikentyneet suhteet Thaimaahan. Ulkopolitiikan asiantuntijat ja oikeuksien puolestapuhujat sanovat, että armeija on innokas näkemään sen tapahtuvan monien ulkoministeriön vastustajien vuoksi.

"Yhdysvallat odottaa innolla työskentelyä äskettäin muodostetun Thaimaan kuninkaallisen hallituksen kanssa liittoutuman ja kumppanuuden syventämiseksi kansojemme välillä, perustuen yli kahden vuosisadan ystävyyteen kansamme välillä", Pompeo sanoi. "Tuemme läpinäkyvyyttä ja hyvää hallintoa kaikkialla maailmassa ja jatkamme työskentelyä Thaimaan kansan ja Thaimaan kuninkaallisen hallituksen kanssa tämän tavoitteen saavuttamiseksi."

Tilaa
SOURCEKookospähkinöitä
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/