Yhdysvallat julkaisee 2019 vuosittaisen ihmiskaupan raportin, Thaimaa on edelleen Tier 2

Vuoden 2019 raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä:  https://www.state.gov/reports/2019-trafficking-in-persons-report/

Thaimaa-

Yhdysvaltain vuoden 2019 ihmiskaupparaportti on julkaistu tänään. Raportti julkaistaan ​​vuosittain, ja se luokittelee maat kolmeen tasoon perustuen ihmiskaupan ongelmaan omassa maassaan ja miten ne käsittelevät sitä. Tier One on ylin taso, ja Tier XNUMX on huonoin.

Meillä Pattaya Newsissa on ollut mahdollisuus tarkastella raporttia ja olla yhtä mieltä siitä, että ihmiskaupan poistamiseksi on tehty merkittäviä ponnisteluja, mutta maassa on vielä edistystä.

Thaimaa on aiemmin ollut kolmannen tason maa, mutta vuodesta 2016 lähtien se on ollut Tier Two maa. Tässä on joitain raportin kohokohtia, kiitos Yhdysvaltojen hallitukselle ja state.gov:lle:

Thaimaan hallitus ei täysin täytä vähimmäisvaatimuksia ihmiskaupan poistamiseksi, mutta se tekee merkittäviä ponnisteluja sen eteen. Hallitus osoitti yleisiä lisätoimia edelliseen raportointikauteen verrattuna; siksi Thaimaa pysyi tasolla 2.

Näihin ponnisteluihin sisältyi uusien uhrien tunnistaminen, tuomittujen ihmiskauppiaiden ja osallisten viranomaisten tuomitseminen merkittäviin vankeusrangaistuksiin sekä useiden käsikirjojen kehittäminen yhteistyössä kansalaisyhteiskunnan kanssa ihmiskaupan vastaisten koulutusten ja toimintatapojen standardoimiseksi.

Työtarkastajat tunnistivat ja ohjasivat ensimmäistä kertaa mahdolliset uhrit monialaisiin ryhmiin, mikä johti työkaupan uhrien tunnistamiseen. Hallitus ei kuitenkaan täyttänyt vähimmäisvaatimuksia useilla avainalueilla. Hallitus asetti syytteeseen ja tuomitsi vähemmän ihmiskauppiaita ja tutki vain 43 työvoimakauppatapausta. Hallitus rajoitti valtion turvakodeissa oleskelevien uhrien liikkumista ja kommunikointia, virkamiesten osallisuus esti edelleen ihmiskaupan vastaisia ​​toimia, eivätkä viranomaiset havainneet johdonmukaisesti ihmiskauppatapauksia, erityisesti työvoimakauppaa.

Hallitus lisäsi ponnisteluja uhrien suojelemiseksi. Hallitus tunnisti 631 uhria vuonna 2018 (455 vuonna 2017), joista 401 Sosiaalisen kehityksen ja ihmisturvallisuuden ministeriö (MSDHS) ilmoitti auttavansa valtion turvakodeissa (360 vuonna 2017). MSDHS:n tunnistamien ja avustamien joukossa oli 152 thaimaalaista ja 249 ulkomaalaista uhria, 186 seksikaupan uhria ja 66 työvoimakaupan uhria; oli epäselvää, minkälaista hyväksikäyttöä jäljellä olevat 149 uhria kohtasivat.

Hallitus myönsi vuonna 2018 ihmiskaupan uhreille 6.15 miljoonaa bahtia (190,110 5.6 dollaria) ihmiskaupan vastaisesta rahastostaan, kun se vuonna 173,110 oli 2017 miljoonaa bahtia (XNUMX XNUMX dollaria). Thaimaan laki velvoitti syyttäjät nostamaan korvausvaatimukset, kun uhri ilmaisi aikomuksensa tehdä väittää. Ihmiskaupan rikosprosessilain mukaan tuomarit voivat myöntää uhreille korvauksia tai hyvitystä, myös silloin, kun uhri ei ole pyytänyt näitä varoja.

Hallitus lisäsi toimia ihmiskaupan estämiseksi. Pääministeri valvoi hallituksen ihmiskaupan vastaisia ​​toimia ihmiskaupan ja laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän (IUU) kalastuksen torjuntaa käsittelevän valvontapoliittisen komitean kautta. Valtioneuvoston kanslia nimitti kaksi uutta neuvonantajan virkaa valvomaan hallituksen ihmiskaupan vastaista toimintaa ja hallitus jatkoi ihmiskaupan torjunnan edistymisen seurantaa tiedonkeruun sekä pääministerille ja hallitukselle toimitettujen vuosikertomusten avulla.

Se toteutti kampanjoita sanomalehtien, television, radion, sosiaalisen median, mainostaulujen ja monisteiden avulla lisätäkseen yleisön tietoisuutta koko maassa. MSDHS ja MOL toimivat vihjelinjoilla, joiden operaattorit puhuivat sujuvasti 12 vierasta kieltä. Vuonna 2018 valtion neuvontapuhelimet saivat 161 mahdollisiin ihmiskauppatapauksiin liittyvää soittoa, joista vähintään 18 liittyi pakkotyöhön (172 soittoa vuonna 2017 ja 269 soittoa vuonna 2016), mikä johti syytteeseen 63 tapauksessa (73 tapausta vuonna 2017). Hallitus työllisti 84 kielikoordinaattoria (74 vuonna 2017) ja 69 tulkkia (74 vuonna 2017). Kansalaisjärjestöt ilmoittivat kuitenkin, että MSDHS ei jatkuvasti palvellut vihjelinjoja tulkkien kanssa.

Työvoimakauppiaat käyttävät hyväkseen siirtotyöläisiä kaupallisella kalastuksella ja siihen liittyvillä aloilla, siipikarjateollisuudessa, teollisuudessa, maataloudessa, kotitöissä ja katukerjäämisessä. Ihmiskauppiaat käyttävät hyväkseen joitain maahanmuuttajia työkaupassa usein velkaan perustuvan pakkokeinon ja vilpillisten lupausten avulla hyvin palkatusta työstä; välittäjät ja muut rekrytointitoimistot perivät työntekijöiltä kohtuuttomia maksuja ennen kuin he saapuvat Thaimaahan.

Ihmiskauppiaat altistavat Thaimaan kansalaisille pakkotyötä ja seksikauppaa Thaimaassa sekä Pohjois-Amerikan, Euroopan, Afrikan, Aasian ja Lähi-idän maissa. Thaimaan etnisten vähemmistöjen jäsenet, ylämaan asukkaat ja kansalaisuudettomat henkilöt ovat kokeneet ihmiskauppaan viittaavia väärinkäytöksiä. Työ- ja seksikauppiaat käyttävät hyväkseen naisia, miehiä, LGBTI-henkilöitä ja lapsia Thaimaasta, muista Kaakkois-Aasian maista, Sri Lankasta, Venäjältä, Uzbekistanista ja joistakin Afrikan maista Thaimaassa. Ihmiskauppiaat käyttävät Thaimaata kauttakulkumaana Kiinasta, Pohjois-Koreasta, Vietnamista, Bangladeshista, Intiasta ja Burmasta tuleville uhreille, joille ihmiskauppiaat joutuvat seksikaupan ja pakkotyön kohteeksi sellaisissa maissa kuin Malesia, Indonesia, Singapore, Venäjä, Etelä-Korea ja Yhdysvallat. ja Länsi-Euroopan maat. Thaimaasta, Burmasta, Laosista ja Kambodžasta kotoisin olevat lapset ovat seksikaupan uhreja bordelleissa, hierontasaleissa, baareissa, karaoke-loungeissa, hotelleissa ja yksityisasunnoissa.

Korruptio heikentää edelleen ihmiskaupan vastaisia ​​toimia. Jotkut valtion virkamiehet ovat suoraan osallisina ihmiskaupparikoksiin, mukaan lukien ottamalla vastaan ​​lahjuksia tai lainoja yritysten omistajilta ja bordelleilta, jotka käyttävät hyväkseen uhreja. Korruptoituneet maahanmuuttoviranomaiset helpottavat ihmiskauppaa ottamalla lahjuksia välittäjiltä ja salakuljettajilta Thaimaan rajoilla. Luotettavat raportit osoittavat, että jotkut korruptoituneet virkamiehet suojelevat bordelleja, muita kaupallisia seksipaikkoja ja kalastusalusten omistajia ratsioilta ja tarkastuksilta ja tekevät salaliittoa salakuljettajien kanssa. Jotkut valtion virkamiehet hyötyvät lahjuksista ja suorasta osallistumisesta siirtolaisten kiristykseen ja hyväksikäyttöön.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
SOURCEState.gov, Yhdysvaltain hallitus
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/