Entinen pormestari, "Chonburin kummisetä" kuolee syöpään

Chon Buri-

Somchai Khunpluem, joka tunnetaan paremmin nimellä Kamnan Poh tai "Chon Burin kummisetä", joka toi vaurautta ja kehitystä itäiseen maakuntaan, mutta tuomittiin kahdeksi vankeusrangaistukseen, kuoli syöpään varhain maanantaina, hänen perheensä kertoi. Hän oli 82.

Somchai, Tambon Saensukin kunnan entinen pormestari, kuoli kello kolmelta yöllä Chon Burin sairaalassa. Hän vapautui vankilasta 3 sairautensa vuoksi.

Narongchai Khunpluem, Somchain nuorin poika ja Tambon Saensukin kunnan nykyinen pormestari, lähetti viestin "Rakastan sinua, isä. #RIP" Facebook-seinällään.

Somchai syntyi 30. syyskuuta 1937. Hän oli tunnettu poliitikko ja liikemies Chon Burissa, ja hänet pidettiin itärannikon kummisetänä, joka toi vaurautta ja kehitystä Bang Saenin turistikaupunkiin. Hänet pidettiin myös vaikutusvaltaisena henkilönä, joka tuki useita itäisten provinssien poliitikkoja.

Hänet tuomittiin viideksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen ja hänen omaisuutensa takavarikoimiseen korruption vuoksi maa-asioissa. Hänet tuomittiin myös 25 vuodeksi vankeuteen toisen vaikutusvaltaisen henkilön ja hänen kilpailijansa Prayoon Sitthichoten murhasta. Tuomioiden jälkeen hän pakeni kotoaan, mutta jäi kiinni Bangkokissa 30. tammikuuta 2013.

Somchai syntyi Charnchaille ja Thuam Khunpluemille. Hänen isänsä oli kylän päämies Tambon Saensukissa Chon Burin Muangin alueella. Hänen äitinsä työskenteli sianlihan myyjänä torilla ja omisti teurastamon.

 

Somchai jätti Wat Klang Don -koulun suoritettuaan luokan 4 ja työskenteli linja-auton konduktöörinä Bang Saen-Sri Racha-Chon Buri -reitillä ennen kuin hänet ylennettiin kuljettajaksi.

 

Ostettuaan oman kalastusveneensä Somchai ystävystyi ranskalaisen turistin kanssa, jolla oli öljykauppaa Kambodžassa. Yhteysteensä kautta ranskalaiseen liikemieheen Somchai sai luvan kalastaa Kambodžan vesillä. Hän johti menestyvää kalastusyritystä muutaman vuoden, mutta erosi öljyn hinnan noustessa.

Myöhemmin hän ryhtyi kaivamaan ja toimittamaan soraa ja maata tietäyttöön. Tämän liiketoiminnan menestys antoi Somchaille mahdollisuuden laajentaa bisnesimperiumiaan rakennusliiketoimintaan, viinamyyntiin, hotelleihin ja kiinteistökehitykseen. Hänen rikkautensa ja vaikutusvaltansa Bang Saenissa ja Pattayassa antoivat hänelle myös mahdollisuuden tukea poikiaan heidän pyrkimyksissään tulla poliitikkoiksi.

Somchailla ja hänen vaimollaan Satililla oli neljä poikaa ja yksi tytär, joista useimmista tuli kansallisia ja paikallisia poliitikkoja.

Sonthaya Khunpluem, Somchain vanhin poika, oli entinen Chon Burin kansanedustaja ja toimi kenraali Prayut Chan-o-chan poliittisena neuvonantajana hänen ensimmäisen hallituksensa aikana. Sonthaya toimi myös useissa ministeritehtävissä.

Somchain toinen poika, Witthaya Khunpluem, on Chon Burin maakunnan hallintoorganisaation toimitusjohtaja ja Chon Buri Football Clubin puheenjohtaja.

Somchain kolmas lapsi oli tytär, pariskunta nimeltä Jiraporn.

Hänen neljäs lapsensa on Itthipol Khunpluen, entinen Chon Buri kansanedustaja ja entinen Pattayan pormestari.

Hänen nuorin poikansa Narongchai Khunpluem on nyt Tambon Saensukin kunnan pormestari.

30. tammikuuta 2013 rikostentorjuntaosaston poliisi pidätti Somchain autossaan Lat Krabangin tietulliportilla matkustessaan lähtevällä moottoritiellä, kun hän käytti Kim Sae-tangin nimeä saadakseen hoitoa Samitivej Srinakarinin sairaalassa.

Pidätyksensä jälkeen hänet lähetettiin vankilaan suorittamaan kahta jäljellä olevaa vankeusaikaa, joista toinen oli korruptio Khao Mai Kaew'n maanostossa Tambon Saensukin kunnan toimesta hänen ollessaan pormestari ja toinen murhasta.

Korjausosasto pyysi 14. joulukuuta 2017 varapääministeriltä ja oikeusministeriltä ACM Prajin Juntongilta lupaa vapauttaa hänet vankilasta humanitaarisista syistä, koska hän sairasti vaiheen 4 syöpää ja oli yli 70-vuotias.

Maanantaina kello 3 yöllä hänen värikäs elämänsä köyhänä bussikonduktöörinä, josta tuli itärannikon kummisetä, päättyi vihdoin.

Tilaa
SOURCENation
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/