Na Jomtienissa mereen virtaava jätevesi aiheuttaa väliaikaisen uintikiellon, kiireellisiä kokouksia

Lähde me rakastamme Pattaya FB

Na Jomtien

Yhden päivän uintikielto meressä Thaimaan kuuluisan Pattayan lomakohteen edustalla on purettu, kun meriveden tila palautui normaaliksi ilman mustia ja pahanhajuisia saasteita.

Allergikoita kuitenkin varoitetaan olemaan uimatta meressä, varsinkin Na Jomtienin alueella, jossa saasteongelma oli pahimmillaan.

Sattahipin piirin päällikkö Anucha Inthasorn ja virkamiehet ottivat eilen näytteitä merestä Na Chom Thianin rannalta laboratoriotestejä varten, kun paikalliset kunnalliset virkamiehet kokoontuivat asianomaisten virastojen kanssa estääkseen saasteongelman toistumisen.

Ongelma sai alkunsa aiemmin tänä viikonloppuna, kun suosittu thaimaalainen FB-sivu Welovepattaya kuvasi ja julkaisi mereen virtaavan jäteveden Na Jomtienissa rannalla.

Virusleike sai viranomaiset selvittämään syyn tapaukseen, joka oli saastuttanut suositun turistirannan ja meren.

Kylän päämies, joka asuu lähellä Na Jom Thian Soi 8:n tunnelin sulkuporttia, kertoi Nation TV:lle, että jopa 90 prosenttia päästöistä tulee kunnan kotitalouksien, ravintoloiden ja hotellien jätevesistä. Jos jätteen laimentamiseen ei ole vettä, tunneli tukkeutuu roskista – joita huuhtelevat ulos rankkasateet kuten aiemmin tänä viikonloppuna.

Tunnelin jätevedellä ei ole kunnollista käsittelyä ennen kuin se lasketaan mereen, hän sanoi.

Saastumisenvalvontaosaston päällikkö Pralong Damrongthai sanoi, että tapahtuma oli paikallisten organisaatioiden vastuulla, ja ongelma johtui osittain jätevedenkäsittelyjärjestelmän puutteesta.

Hän ehdotti, että Pattayan kunta auttaisi ongelman ratkaisemisessa, kun taas osasto lähetti virkailijansa tarkastamaan Na Jom Thianin jäteveden selvittääkseen sen lähteet.

Sattahipin alue on myös kerännyt näytteitä Soi 8:n tunnelista sekä sen edessä olevasta merestä vedenlaadun lisätestejä varten.

Lähde: We Love Pattaya FB-sivu, The Nation,

Tilaa
SOURCERakastamme Pattayaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/