Norsut marssivat suuren palatsin lähellä kunnioittamaan Hänen Majesteettiaan kuningasta

Norsuja kuljetetaan suuren palatsin ulkopuolella Thaimaan kuninkaan Maha Vajiralongkornin kunniaksi hänen kruunuseremoniansa jälkeen Bangkokissa, Thaimaassa, tiistaina 7. toukokuuta 2019. (AP Photo/Rapeephat Sitichailapa)

BANGKOK (Reuters) – Kymmenen valkoiseksi maalattua norsua marssi tiistaina lähellä Bangkokin suurta palatsia kunnioittamaan Thaimaan äskettäin kruunattua kuningas Maha Vajiralongkornia päivää sen jälkeen, kun hänen kruunausseremoniansa päättyivät.

Monet innostuneiden katsojien joukosta pitivät hallussaan kuninkaan muotokuvia.

"Olen iloinen, koska en ole koskaan nähnyt tätä ennen 70 vuoden aikana", sanoi moottoripyörätaksin kuljettaja Boonsueb Unnimit.

Norsuilla on erityinen merkitys Thaimaan historiassa ja kulttuurissa.

"Norsu on monarkin symboli, taisteluiden symboli sekä rauhan ja seesteisyyden symboli", sanoi Bangkokissa asuva Panarat Panchuer, 61.

Virallisiin kruunausseremonioihin ei osallistunut yhtään norsua, vaikka kuninkaalle on tarkoitus antaa joskus myöhemmin valkoinen norsu, joka on erityisen lupaava lahja.

Kolmipäiväiset seremoniat alkoivat lauantaina pitkän virallisen surun jälkeen kuninkaan kunnioitetun isän puolesta, joka kuoli lokakuussa 2016 hallitessaan 70 vuotta.

Laithongrien Meepan, Ayutthayan Elephant Kraal and Villagen omistaja, sanoi olevansa tyytyväinen, että norsut onnistuivat pysymään rauhallisina tiistaina vilkkaasta väkijoukosta ja kuumuudesta huolimatta.

"Olemme täällä täynnä onnea ja musertuneita", hän sanoi.

Kaalikeskuksen mukaan myrkytöntä, vesipohjaista maalia, joka oli sekoitettu jauheeseen, käytettiin luomaan valkoisen norsun ulkonäkö vahingoittamatta eläimiä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/