Thaimaa kruunasi virallisesti uuden King Rama X:n

Thaimaa on kruunannut uuden kuninkaansa Maha Vajiralongkornin, mikä merkitsee uuden hallitsijan ensimmäistä taivaaseen nousua seitsemään vuosikymmeneen.

Muinaiset buddhalaiset ja hindu-brahminirituaalit sulautettuja muinaisia ​​buddhalaisia ​​ja hindulaisia ​​rituaaleja yhdistävässä seremoniassa Thaimaan arvostetuimmat uskonnolliset, poliittiset ja kuninkaalliset henkilöt kastelivat Vajiralongkornin pyhällä vedellä ennen kuin kuninkaan kruunu asetettiin hänen päähänsä ja hän sai erittäin symbolisen yhdeksän. porrastettu sateenvarjo, mikä antoi hänelle Thaimaan kuninkaan Rama X:n.

Kruunaus tapahtuu yli kaksi vuotta sen jälkeen, kun Vajiralongkorn nousi valtaistuimelle isänsä, rakastetun kuningas Bhumibolin kuoleman jälkeen.
Antaessaan ensimmäisen käskynsä Vajiralongkorn vannoi "hallittavansa valtakuntaa seuraamalla aikaisempien hallitsijoiden ohjeita ja hallitsevansa vanhurskaasti kaikkien ihmisten eduksi ikuisesti".

Vaikka Thaimaa on ollut perustuslaillinen monarkia vuodesta 1932, kuninkaalla on Thaimaassa valtava valta ja vaikutusvalta, ja häntä pidetään kansan henkisenä suojelijana. Häntä suojelevat myös maailman tiukimmat lese majeste -lait.
Kruunausseremonialla on valtava merkitys Thaimaassa, sillä vasta kun kuningas on saanut pyhät peseytymiset ja voitelun, hänet vihitään Devarajaksi eli "jumalakuninkaaksi" ja hän voi ottaa arvonimensä buddhalaisuuden ylläpitäjänä.

Bangkokin Suuressa palatsissa pidetty seremonia oli enimmäkseen vesipohjainen ja alkoi pesurituaalilla, joka tunnetaan nimellä Song Muratha Bhisek tai kuninkaallinen puhdistus, jossa kuningasta siunattiin pyhällä vedellä, joka oli otettu viidestä joesta ja neljästä lammikosta Thaimaassa. . Yksinkertaiseen valkoiseen kaapuun ja valkoisiin tossuihin pukeutunut Vajiralongkorn sai selkään kaadettua pyhää vettä, joka oli kerätty viidestä joesta ja neljästä lammikosta eri puolilta Thaimaata. Sen jälkeen hänen käsiinsä kaadettiin pyhää vettä 22 eri astiasta, jotka kaikki kuuluivat yhdeksän edellisen thaimaalaisen Chakri-dynastian kuninkaalle, sekä kotilokuorista, joita pidetään pyhinä.

Palattuaan kultaisiin kaapuihin pukeutuneena alkoi voiteluseremonia, jossa kuningas istui kahdeksankulmaisella valtaistuimella ja sai vettä käsiinsä kahdeksalta hahmolta, mukaan lukien Thaimaan pääministeri Prayut Chan-ocha, korkeimman oikeuden ylituomari ja pääbrahmin. Silloin Vajiralongkorn sai yhdeksänkerroksisen valkoisen sateenvarjon ja istui sen alle, mikä merkitsi virallisesti hänen nousuaan valtaistuimelle.

Osana uudempaa kruunausrituaalia, jonka esitteli kuningas Rama IV, joka hallitsi vuodesta 1851 länsimaisia ​​perinteitä noudattaen, Vajiralongkornin päähän asetettiin yli 7 kiloa painava kultakruunu.

Seremoniassa hämärän vaaleanpunaiseen pukeutuneena oli kuninkaan uusi vaimo Suthida Tidjai, jonka hän avioitui kolme päivää sitten yllätysseremoniassa nimetäkseen hänet Thaimaan kuningattareksi kruunajaisissa. Kun Vajiralongkorn sai kruunun, hänen uusi morsiamensa polvistui hänen eteensä ja hän voiteli hänet virallisesti kuningatar Suthidaksi.

Pesu- ja voitelurituaalit aloittivat kolmen päivän juhlat ja rituaalit, jotka merkitsivät uuden kuninkaan kruunausta. Sunnuntaina hän johtaa kulkuetta läpi Bangkokin ja vierailee joissakin pääkaupungin pyhimmistä temppeleistä, joiden kaduilla odotetaan satojatuhansia. Maanantaina hän tervehtii ihmisiä Suuren palatsin parvekkeelta.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
SOURCEReuters, Guardian, Associated Media
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/