Thaimaa kärsii maaliskuussa harvoin saapuvien turistien menetyksestä, ja myös kulutus pienenee

Thaimaan lippu yhdistettynä Kiinan lippuun

Bloomberg-

Thaimaa kärsi maaliskuussa harvinaisesta turistitulojen ja menojen laskusta, mikä osoitti Kaakkois-Aasian toiseksi suurimman talouden ensimmäisen vuosineljänneksen vaikeaa.

Kävijämäärä putosi 0.7 prosenttia vuoden takaisesta 3.5 miljoonaan, perjantain viralliset luvut ja Bloombergin keräämät tiedot osoittavat. Ulkomaanmatkailun tulot putosivat 1.3 prosenttia 184.5 miljardiin bahtiin (5.8 miljardia dollaria).

Matkailu on Thaimaan kannalta kriittistä, ja joidenkin toimenpiteiden osuus taloudesta on viidesosa, mikä saa sotilashallituksen ryhtymään toimiin, kuten luopumaan viisumimaksuista matkustajien houkuttelemiseksi. Alkava raportti seuraa aiemmin tällä viikolla tietoja, jotka osoittavat odotettua heikomman viennin romahtamisen, joka on toinen talouden moottori.

"Jos matkailijoiden saapumiset ja tulot laskevat edelleen, se voi olla lisäriski taloudelle, koska ala on yksi tärkeimmistä tekijöistä", sanoi Bangkokissa sijaitsevan TMB Bank Pcl:n ekonomisti Duangrat Prajaksilpthai. "Luvut vaihtelevat yleensä ja voivat pomppia takaisin, joten meidän on odotettava ja katsottava."

Maaliskuussa pidettyjen sotkuisten parlamenttivaalien jälkeinen poliittinen umpikuja, ensimmäinen sitten vuoden 2014 vallankaappauksen, painaa myös tunnetta.

Viime viikolla valtiovarainministeri Apisak Tantivorawong sanoi, että talouskasvu saattaa hidastua alhaiselle 3 prosentin alueelle ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä ja että viranomaiset harkitsevat toimenpiteitä 20 miljardin bahtin elvyttämiseksi.

Kiinalaiset lomailijat ovat saaneet aikaan vuosia kestäneen nousukauden, mutta saapuvien määrä on laskenut kahtena peräkkäisenä kuukautena. Luvut osoittivat myös huomattavan 35 prosentin nousun Intiasta saapuvien vierailijoiden määrässä.

Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/