Thaimaa aikoo rakentaa maailman suurimpia aurinkovoimaloita edistääkseen vihreää työntöä

BANGKOK (BLOOMBERG) – Thaimaa suunnittelee rakentavansa maailman suurimmat kelluvat aurinkovoimalat Kaakkois-Aasian toiseksi suurimmalle taloudelle ja maan osuuden lisäämiseksi puhtaasta energiasta.

Thaimaan valtion sähköntuotantoviranomainen (EGAT) rakentaa vuoteen 16 mennessä 2.7 aurinkovoimalaa, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on yli 2037 gigawattia, yhdeksällä vesivoimalan patoaltaalla, sanoi Thepparat Theppitak, laitoksen apulaiskuvernööri. Useat ehdotetuista hankkeista ovat nyt yli kaksinkertaisia ​​maailman suurimman kelluvan järjestelmän kokoon verrattuna, ja hanke ylittää lokakuussa maailmanlaajuisesti asennetun 1.3 gigawatin tuotannon.

Suunnitelma edustaa Thaimaan kunnianhimoista vetoa kelluvaan aurinkoenergiaan, joka on yleensä kalliimpi kuin alaa hallitsevat maahan asennettavat yksiköt. Jos EGAT rakentaa kaikki ehdottamansa hankkeensa, yhtiön mukaan kelluva aurinko muodostaa kymmenesosan maan puhtaasta energialähteestä verrattuna vuoteen 1 mennessä vain yhteen prosenttiin maailman aurinkoenergiakapasiteetista, Bloombergin mukaan.

"Kun aurinkolaitteiden kustannukset laskevat, monet kehittäjät etsivät vettä verkkoyhteydellä", sanoi Jenny Chase, Bloombergin aurinkoanalyysipäällikkö Lontoossa. "Tämä näyttää olevan loistava yhdistelmä pitkän aikavälin ja hyvin jäsenneltyä suunnittelua, jossa yksittäiset projektit on jo tunnistettu."

Voimalaitosten sijoittaminen olemassa oleville vesivoimasäiliöille tarkoittaa, että voimalaitoksen ei tarvitse kuluttaa niin paljon infrastruktuuriin sitoakseen sen verkkoon, ja järjestelmä parantaa vesivoimalaitosten kokonaistehoa herra Thepparatin mukaan. Jatkossa yhtiö käyttää myös litiumioniakkuja kelluvien laitosten tuottaman sähkön varastoimiseen.
Thaimaa on viime vuosina pyrkinyt tuottamaan enemmän sähköä uusiutuvista lähteistä. Se on asettanut tavoitteeksi, että uusiutuvan energian osuus kokonaiskapasiteetista on 27 prosenttia vuoteen 2037 mennessä, uusimman voimankehityssuunnitelman mukaan.

Ensimmäisen kelluvan aurinkoenergiahankkeen tarjouskilpailu alkaa kahden kuukauden kuluttua, ja se on avoin kansainvälisille yrityksille, Thepparat sanoi. Budjetti on kaksi miljardia bahtia (85 miljoonaa Singaporen dollaria) 45 megawatin (MW) maatilalle Sirindhornin padolla. koillis-Thaimaa. Tehtaan odotetaan valmistuvan ensi vuonna.

Maailmanpankin mukaan kelluvia järjestelmiä pidetään noin 18 prosenttia kalliimpia kuin maalla sijaitsevia järjestelmiä, koska ne tarvitsevat kellukkeita, kiinnikkeitä ja joustavampia sähkökomponentteja. Hankkeet kuitenkin ohittavat maankäytön metsissä ja viljelysmaissa, ja vesi voi myös auttaa jäähdyttämään aurinkopaneeleja, mikä lisää tehokkuutta 10 prosenttia, Thepparat sanoi.

Kahdeksan EGATin 16:sta suunnitellusta kelluvasta laitoksesta olisi suurempia kuin nykyinen maailman suurin, 150 MW:n järjestelmä, joka kelluisi sortuneen hiilikaivoksen yläpuolella Kiinassa. Thaimaan suurin on 325 MW:n maatila Sirikit Damissa Pohjois-Thaimaassa, ja sen on määrä valmistua vuonna 2035.

"Vesi- ja aurinkovoima toimivat synergiassa tässä projektissa ja käyttävät olemassa olevia omaisuuksiamme ja resurssejamme", Thepparat sanoi haastattelussa maanantaina (4. maaliskuuta) EGATin pääkonttorissa lähellä Bangkokia. "Olemme tutkineet ja suunnitelleet tätä hanketta erittäin huolellisesti."

Tilaa
SOURCEBloomberg
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/