Thaimaa on hyväksynyt uuden kyberturvallisuuslain, kriitikot pitävät sitä kiistanalaisena

BANGKOK (Reuters) – Thaimaan armeijan nimittämä parlamentti hyväksyi torstaina kiistanalaisen kyberturvallisuuslain, joka antaa laajat valtuudet valtion kybervirastoille huolimatta yritysten ja aktivistien huolista oikeudellisesta valvonnasta ja mahdollisesta vallan väärinkäytöstä.

Yksimielisesti hyväksytty kyberturvallisuuslaki on viimeisin Aasian maiden uusien lakien aallosta, joka vahvistaa hallituksen valvonnan Internetiin.
Kansalaisvapauksien puolestapuhujat, Internet-yritykset ja yritysryhmät ovat protestoineet lainsäädäntöä vastaan ​​sanoen, että se uhraisi yksityisyyden ja oikeusvaltion periaatteen, ja varoitusten noudattamisesta aiheutuvat rasitteet voivat ajaa ulkomaisia ​​yrityksiä ulos Thaimaasta.

Sotilashallitus on vaatinut useita lakeja, joiden se sanoi tukevan maan digitaalista taloutta, mukaan lukien vuonna 2017 tehdyn tietokonerikoslain muutoksen, jota on käytetty toisinajattelijoiden tukahduttamiseen.

Internetin vapauden aktivistit ovat kutsuneet lainsäädäntöä "kybersotalakiksi", koska se kattaa kaikki menettelyt päivittäisistä hitaiden Internet-yhteyksien kohtaamisista aina valtakunnallisiin kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuviin hyökkäyksiin.

Jos kyberturvallisuustilanne saavuttaa kriittisen tason, lainsäädäntö antaa armeijan johtaman kansallisen turvallisuusneuvoston ohittaa kaikki menettelyt omalla laillaan.

"Joistakin sanamuotoparannuksista huolimatta kiistanalaiset ongelmat ovat edelleen olemassa", Thai Netizen Networkin asianajaja Arthit Suriyawongkul sanoi Reutersille.

Laki sallii kansallisen kyberturvallisuuskomitean (NCSC) kutsua henkilöitä kuulusteluihin ja mennä yksityiselle omaisuudelle ilman oikeuden määräyksiä, jos kyseessä on todellinen tai ennakoitu "vakava kyberuhka".

Ylimääräisellä kyberturvallisuuden sääntelykomitealla on laajat valtuudet päästä käsiksi tietokoneiden tietoihin ja verkkoihin, kopioida tietoja ja takavarikoida tietokoneita tai muita laitteita.

Tuomioistuimen määräyksiä ei vaadita näihin toimiin "hätätapauksissa", ja niille, jotka eivät noudata määräyksiä, määrätään rikosoikeudellisia seuraamuksia.

Asia Internet Coalition (AIC), singaporelainen teollisuusryhmä, joka edustaa yhdysvaltalaisia ​​jättiläisiä Googlea ja Facebookia sekä yhdeksää muuta suurta teknologiayritystä, sanoi olevansa "syvästi pettynyt" lain hyväksymiseen.

"Tämä antaisi hallitukselle laajat valtuudet valvoa verkkoliikennettä hätätilanteen nimissä tai ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, mikä saattaa vaarantaa yksityisiä ja yritystietoja", sanoi Jeff Paine, konsernin toimitusjohtaja lausunnossaan.

Lainsäätäjät hyväksyivät myös yksimielisesti henkilötietosuojalain, jonka tarkoituksena on jäljitellä Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).
Laki ei velvoita kansainvälisiä yrityksiä säilyttämään tietoja paikallisesti, mutta yritykset ovat herättäneet huolta sen alueellisesta soveltuvuudesta.

Vuoden siirtymäkauden jälkeen voimaan tuleva tietosuojalaki ei koske vain Thaimaassa sijaitsevia yrityksiä, vaan myös ulkomaisia ​​yrityksiä, jotka keräävät, käyttävät tai luovuttavat Thaimaassa olevien henkilöiden henkilötietoja erityisesti mainoksia ja "käyttäytymisen seurantaa varten". ”

Lakien kannattajat ylistivät niitä kauan odotetuiksi.

"Nämä kaksi lakia ovat ratkaisevan tärkeitä auttamaan Thaimaata pysymään naapureiden ja maailman tahdissa", sanoi Saowanee Suwannacheep, lain parissa työskentelevän ad hoc -valiokunnan puheenjohtaja.

Lähde: Reuters

Tilaa
SOURCEReuters
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/