Thaimaan turistien kokonaismäärä kasvoi tammikuussa lähes 5 % edellisvuodesta, kiinalaiset 10 %

[BANGKOK] Thailand saw a 4.91 per cent increase in tourist arrivals in January year-on-year, after a 7.7 per cent rise in December, the tourism ministry said on Friday.

The 3.72 million tourists spent 196 billion baht (S$8.46 billion) in January, up 2.4 per cent from a year earlier.

Visitors from China, Thailand’s biggest source of tourists, jumped 10.29 per cent in January from a year earlier.

Foreign tourist receipts account for about 12 per cent of Thailand’s gross domestic product.

Thailand has focused on regaining the Chinese tourism market year over year after several incidents, including a boat sinking that killed many tourists, damaged the amount of Chinese visitors who came to Thailand. The increase in tourists year over year is certainly good news for Thailand after officials focused on regaining the trust of Chinese tourists and welcoming them back to the country.

 

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Pattayanewseditor@gmail.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/