Thaimaan vienti laski tammikuussa 5.65 % vuodentakaisesta, mikä johtuu suurelta osin Yhdysvaltain ja Kiinan välisestä kauppasodasta

Thaimaan vienti supistui tammikuussa 5.65 prosenttia vuodentakaisesta, mikä johtui suurelta osin Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutuksista, Thaimaan bahtin vahvistumisesta ja lisääntyneestä kilpailusta ASEANin markkinoilta.

Tammikuussa kuningaskunnan kokonaisviennin arvo oli 18.993 miljardia dollaria (593.87 miljardia Bt), kun taas tuonnin arvo oli 23.026 miljardia dollaria, mikä johti 4.032 miljardin dollarin kauppavajeeseen.
"Avaintekijät viennin arvon laskuun ovat kauppasota, bahtin vahvistuminen ja kilpailun lisääntyminen", sanoi kauppaministeriön kauppapolitiikan ja strategian toimiston (TPSO) pääjohtaja Pimchanok Vonkorpon tänä aamuna lehdistötilaisuudessa.
Tammikuussa Thaimaan vienti kärsi 240.5 miljoonan dollarin nettotappiota kauppasodan seurauksena.

Thaimaan vienti Kiinaan, joka on kauppasodan vaikutusketjussa, laski 17.3 prosenttia, mikä pienensi kokonaisvientiä 393.4 miljoonalla dollarilla TPSO:n tutkimuksen mukaan. Keskeisimmät tavarat tässä kategoriassa ovat autoteollisuuden ja autonosien vienti Kiinaan, joka supistui tammikuussa 49.7 prosenttia, sekä tietokone- ja piiriosien vienti, joka supistui 22.3 prosenttia.

Samaan aikaan kiinalaisten tuotteiden korvaamisesta Yhdysvaltojen markkinoilla hyötyneet thaimaalaiset tavarat kasvoivat tammikuussa vain 9.4 prosenttia, mikä nosti kokonaisviennin arvoa 148 miljoonalla dollarilla. Tämän luokan tavaroita ovat autoteollisuus ja autonosat, jotka kasvoivat 26.6 prosenttia sekä rauta, joka kasvoi 66.8 prosenttia.

Pimchanok kuitenkin varoitti, että autojen vienti Yhdysvaltoihin voi kohdata vaikeuksia lähitulevaisuudessa, koska Yhdysvaltojen, Meksikon ja Kanadan välinen sopimus (USMCA) voi johtaa Yhdysvaltojen autonosien tuonnin laskuun Thaimaasta.

Lisäksi Thaimaan bahtin vahvistuminen 31 Bt:iin dollaria kohden tammikuussa heikensi thaimaalaisten tuotteiden kilpailukykyä kilpailijoihin verrattuna, Pimchanok sanoi.

"Bahti jatkaa nousuaan tänä vuonna. Valuuttavirtaa Thaimaan talouteen tulee todennäköisesti enemmän matkailun, pörssisijoitusten ja itäisen talouskäytävän kautta", sanoi Thaimaan pörssin (SET) johtokunnan jäsen Prinn Panitchapakdi. erillinen tapahtuma. Prinn on myös CLSA Securitiesin maajohtaja (Thaimaa).

Pimchanok lisäsi: "Bahti voi nousta entisestään, varsinkin jos tulevat parlamenttivaalit sujuvat hyvin."

Kilpailun lisääntyminen ASEAN-markkinoilla on haaste myös Thaimaan viennille.
"Kilpailu Thaimaan viennistä voi lisääntyä, kun jotkut ASEanin naapurit ovat allekirjoittaneet vapaakauppasopimuksia (FTA) muiden maiden kanssa", hän jatkoi ja mainitsi esimerkkinä Vietnamin ja EU:n välisen vapaakauppasopimuksen.

Kumin vienti supistui 23.6 prosenttia vuonna 2018, ja tammikuussa se supistui edelleen 15.1 prosenttia.

”Tämä johtuu osittain kaupan ohjautumisesta Kiinasta, joka on tärkeä thai-kumin ostaja. Kiina on alkanut investoida kumin tuotantoon ulkomaisilla markkinoilla, kuten Laosissa ja Kambodžassa, ja tuoda sen sijaan niiltä markkinoilta, Pimchanok selitti.

Thaimaan bahtin vahvistumisen ja ASEAN-naapureiden lisääntyneen kilpailun vuoksi pääjohtaja totesi, että thaimaalaisten tuottajien tulee jatkossa keskittyä tuotteidensa korkean laatutason ylläpitämiseen.

Tilaa
SOURCENation
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/