Chiang Maissa käydään korkean tason neuvotteluja Kiinan ja Thaimaan välillä uusista strategisista kumppanuuksista

Thaimaan lippu yhdistettynä Kiinan lippuun

CHIANG MAI, Thaimaa, 16. helmikuuta – Vierailevat Kiinan valtioneuvoston jäsen ja ulkoministeri Wang Yi ja Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai pitivät täällä lauantaina strategisia neuvotteluja.

Wang sanoi neuvotteluissa, että Kiina ja Thaimaa ovat kattavia strategisia yhteistyökumppaneita ja molempien osapuolten tulisi tehostaa strategista viestintää, tehostaa strategista yhteistyötä ja työskennellä yhdessä edistääkseen positiivisesti alueen rauhaa, vakautta ja kehitystä.

Wang totesi, että Thaimaa on Kaakkois-Aasian maiden liiton (ASEAN) kiertävä puheenjohtaja tänä vuonna, ja Wang sanoi, että Kiina tukee ASEAN-yhteisön rakentamista ja tukee täysin Thaimaata täyttämään velvollisuutensa ASEANin puheenjohtajana.

Kiina on valmis liittämään kädet Thaimaan kanssa edistääkseen Belt and Road -aloitteen ja ASEANin yleisen liitettävyyssuunnitelman välistä yhteyttä, edistääkseen alueellisia yhteyksiä ja kestävää kehitystä, pitääkseen menestyksekkäästi Kiinan ja ASEANin mediavaihdon vuoden, nostaakseen puolustuksen tasoa ja turvallisuusyhteistyötä ja eteenpäin Kiinan ja ASEANin suhteiden kehittämistä ja yhteistyötä Itä-Aasiassa saavuttaa suurempaa edistystä, Wang sanoi.

Viime vuosina maiden välisen ystävällisen yleisen mielipiteen perustaa on lujitettu entisestään ja osapuolet ovat saaneet nauttia hyvästä koordinaatiosta ja yhteistyöstä kansainvälisissä ja alueellisissa asioissa, hän sanoi.

Kiina on tyytyväinen maiden välisten suhteiden nykyiseen kehitykseen ja on halukas liittymään Thaimaan puoleen saadakseen Kiinan ja Thaimaan suhteet uudelle huipulle, Wang lisäsi.

Wang toivotti Thaimaan pääministerin Prayut Chan-o-Chan tervetulleeksi Kiinaan osallistumaan toiseen Belt and Road -foorumiin kansainvälisen yhteistyön foorumiin huhtikuussa Pekingissä, toivoen, että se tarjoaa maille tilaisuuden vahvistaa molempia osapuolia hyödyttävää ja ystävällistä yhteistyötä. .

Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai puolestaan ​​sanoi, että Thaimaa ja Kiina ovat nauttineet korkean tason keskinäisestä luottamuksesta ja syvästä ystävyydestä sekä usein korkean tason vaihdoista ja hedelmällisistä saavutuksista taloudellisessa yhteistyössä.

Thaimaa suhtautuu myönteisesti Kiinan kehitykseen ja elvyttämiseen toivoen Kiinan olevan tärkeämpi rooli maailmanrauhan ja kehityksen ylläpitämisessä, Don sanoi.

Thaimaan ulkoministeri sanoi, että Kiinan ehdottama Belt and Road -aloite tuo lisää mahdollisuuksia Thaimaan kehitykselle sekä maiden väliselle yhteistyölle.

Osapuolet kävivät myös syvällisen keskustelun molempia osapuolia kiinnostavista kansainvälisistä ja alueellisista kysymyksistä ja pääsivät laajaan yhteisymmärrykseen.

Tilaa
SOURCEXinhua
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/