Alkoholinvalvontakomitea haluaa kieltää alkoholin myynnin thaimaalaisen uudenvuoden ajaksi, Songkran, 13. huhtikuuta

Bangkok-

Aiotko tulla Thaimaahan nauttimaan juomasi Songkranin aikana tänä vuonna? Suunnitelmasi saattaa joutua muuttumaan 13. huhtikuuta tänä vuonna.

Alkoholijuomia ei myydä perinteisenä thaimaalaisena uudenvuoden 13. huhtikuuta, jos alkoholivalvontakomitean (ACC) esitys hyväksytään.

ACC päätti tänään kieltää alkoholijuomien myynnin kansallispäivänä, mutta sen on saatava vihreää valoa alkoholipoliittiselta valiokunnalta ennen kuin se astuu voimaan.

"Esittelemme sen alkoholipoliittiselle komitealle ensi kuussa", sanoi ACC:n varapuheenjohtaja tohtori Sukhum Karnchanapimai, joka on myös kansanterveysasioiden pysyvä sihteeri, kokouksen jälkeen.

Hän sanoi, että ACC hyväksyi päätöslauselman, koska tilastot osoittavat, että tieonnettomuudet ovat suurimmat tänä päivänä joka vuosi.

13. huhtikuuta vietetään perinteistä thaimaalaista uutta vuotta, ja se on osa pitkiä Songkran-lomia, jolloin miljoonat ihmiset matkustavat kotiprovinssiin tai lomailevat. Juhlijat juhlivat usein Songkrania alkoholilla.

Thaimaassa rattijuopumus on suurin liikenneonnettomuuksien syy.

– Ennätysten mukaan 50–60 prosenttia aikuisista istuu ratin taakse juomisen jälkeenkin. Prosenttiosuus on vielä suurempi alle 20-vuotiaiden keskuudessa, Sukhum sanoi.

Hän sanoi, että ACC oli vaatinut alkoholin myyntikieltoa estääkseen ihmisiä rattijuopumuksesta.

"Vaikka emme aja rattijuopumusta, on olemassa onnettomuusriski, jos muut ajavat rattijuopumuksiin", hän sanoi.

Hän sanoi, että alkoholin myyntikielto viiden tärkeän uskonnollisen juhlan aikana osoittautuu tehokkaaksi liikenneonnettomuuksien vähentämisessä. Näitä päiviä ovat Makha Bucha -päivä, Visakha Bucha -päivä, Asharnha Bucha -päivä, buddhalaisten paastonpäivä ja buddhalaisten paastonpäivä.
"Viimeisin päätös … koskee vain 13. huhtikuuta 2019. Mutta jos arviointi osoittaa hyviä tuloksia, ehdotamme alkoholin myyntikieltoa joka vuosi 13. huhtikuuta, Sukhum sanoi.

Toimenpide on toistaiseksi sekoittunut enimmäkseen negatiiviseen vastaanottoon sosiaalisessa mediassa, sillä kiellolla on huoli siitä, että se vaikuttaa matkailuun, sillä Songkran-viikko on yleensä yksi vuoden vilkkaimmista viikoista matkailu- ja viihdeteollisuudelle, erityisesti baariteollisuudelle.

Jos toimenpide astuu voimaan, alkoholin myynti kielletään koko maassa 13. huhtikuuta. Tämä tarkoittaa myös käytännössä sitä, että baarien, yöelämän ja gogojen on suljettava, mikä on perinteisesti yksi vuoden kiireisimmista päivistä.

Anna The Nationille lisätekstit meiltä.

Tilaa
SOURCENation
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/