Syvällinen katsaus Thaimaan "Green Rushiin" ja tulevaan marihuanateollisuuteen

Toimittajan huomautus: Tämä artikkeli julkaistiin alun perin Diplomatissa.

Vuonna 2018 Thaimaan sotilasjuntan nimittämä parlamentti antoi thaimaalaisille "joululahjan" äänestämällä vuoden 1979 huumausainelain muuttamisesta, joka laillistaa kannabiksen lääke- ja tutkimuskäyttöön. Päätös on ensimmäinen laatuaan alueella, joka on jo pitkään ollut kuuluisa äärimmäisistä huumelakeistaan, ankarista tuomioistaan ​​ja ylikuormituista vankiloistaan.

Thaimaassa ja muualla Kaakkois-Aasiassa on vuosikymmeniä ollut tiukat huumelainsäädäntö, ja monet alueen maat ovat tuominneet huumekauppiaita kuolemaan. Pelkästään Thaimaassa on 200,000 XNUMX vankia, jotka on vangittu huumeisiin liittyviin syytteisiin sen surullisen ahtaissa vankiloissa. Mutta kun vaalit lähestyvät ja nykyinen armeijan johtama hallitus katselee uusia talouskasvunäkymiä, kannabista mainostetaan taikaluokinna, joka voisi vauhdittaa taloutta samalla, kun se näyttää juntan edistyksellisemmässä valossa.

Kannabiksen hyväksynnän maailmanlaajuisen lisääntymisen seurauksena, joka on johtanut lääkkeiden laillistamiseen eri maissa, asiantuntijat arvioivat, että kasvavan laillisen rikkakasvien teollisuuden arvo voi olla 146 miljardia dollaria vuoteen 2025 mennessä. Kanadan ja Kalifornian virkistyskäyttöön tarkoitetun kannabiksen laillistaminen osoittaa, että kannabiksen laillistaminen on lisääntynyt. kerran kielletty kasvi on yhtä varma kuin tuottoisa. Jotkut Thaimaassa sanovat nyt, että maa on valmis häiritsemään maailmanlaajuisia kannabismarkkinoita ja toimimaan vakavana kilpailuna kanadalaisille ja amerikkalaisille yrityksille.

Osittain ulkomaalaisten omistaman Thai Cannabis Corporationin markkinointijohtaja Jim Plamondonin mukaan thaimaalaisten yritysten debytoiminen näyttämölle häiritsee koko maailmanlaajuista kannabismarkkinoita Thaimaan ilmaston, vientiinfrastruktuurin ja vuosisatoja kestäneen suhteen yhdistelmän ansiosta. kasvin kanssa. Plamondon kertoo, että kuluttajilla on lähitulevaisuudessa mahdollisuus valita kahden palkitun, korkealaatuisen tuotteen välillä hurjan eri hintaluokissa.

"Kuvittele, että naapurisi seisoo kannabishoitolassa, edessään kaksi unssia korkealaatuista kannabista", Plamondon sanoo. "Ostaisiko naapurinne unssin, joka maksaa 160 dollaria, vai unssin, joka maksaa 20 dollaria?" Plamondon sanoo, että tämä on täsmällinen valinta, joka esitellään lääkekeskuksissa ympäri maailmaa, kun maailmanlaajuinen huumeiden vastainen sota väistämättä päättyy.

Thaimaan suhde kannabikseen ulottuu satojen ellei tuhansien vuosien taakse. Kasvilla on pitkä historia perinteisessä kiinalaisessa ja itäaasialaisessa lääketieteessä, ja sitä on käytetty kivun ja muiden sairauksien ja oireiden hoitoon, ja sitä on perinteisesti käytetty thaimaalaisen laivanuudelikeiton tunnusomaisena mausteena. Osana maassa 1930-luvulla tehtyjä laajoja muutoksia, joihin sisältyi Siamin maan nimeäminen Thaimaaksi, maassa säädettiin vuoden 1934 marihuanalaki. Laki, jota pidettiin suhteellisen lievänä, rajoitti rangaistuksia mille tahansa kannabismäärälle alle yhdeksi. vuosi.

Vuonna 1979 kuningaskunta hyväksyi huomattavasti tiukemman huumausainelain. Yhdysvaltain kovan painostuksen alaisena uusi laki kielsi kannabiksen käytön missä tahansa muodossa ja vankeusrangaistukset huumeiden levittämisestä tai tuotannosta ammuttiin 15–40,000 vuodeksi sekä XNUMX XNUMX dollarin sakko. Ennen tätä suurin osa maailman laittomasta kannabiksen tuonnista tuli Thaimaasta ja "Thai Sticks", kuten niitä alettiin kutsua, olivat stoner-kultastandardi vuosikymmeniä. Kuten kirjan Thai Sticks: Surfers, Scammers and the Untold Story of the Marijuana Trade kirjoittaja Peter Maguire huomauttaa, eräs Yhdysvaltain huumeviraston agentti kutsui tuolloin thaimaalaista kannabista "marihuanamaailman kuubalaiseksi sikariksi".

Nyt kun länsimaiset asenteet ovat muuttuneet, Thaimaa näyttää hitaasti mutta varmasti valmistautuvan seuraamaan monien muiden teollisuudenalojen historiallista esimerkkiä ja käyttämään optimaalista ilmastoaan ja alhaisia ​​palkkakustannuksia hallitsemaan kannabismarkkinoita viennissään. Loppujen lopuksi kuinka kanadalaiset ja amerikkalaiset yritykset, jotka kasvavat usein kasvihuoneissa ja maksavat trimmerille 12–15 dollaria tunnissa, voisivat kilpailla?

"Siksi Pohjois-Amerikka, Eurooppa, Japani, Kiina, Australia ja lähes kaikki muut "leuhkean vyöhykkeen" maat tuovat maahan trooppisia viljelykasveja, kuten kookospähkinöitä, vaniljaa, kahvipapuja ja suklaata, sen sijaan, että viljelevät niitä kalliissa kasvihuoneissa", Plamondon sanoo ja lisää, että tällaisten tuotteiden tuonti on yksinkertaisesti paljon halvempaa kuin niiden kasvattaminen.

Ennen 1980-lukua suurin osa korkealaatuisesta kannabiksesta, jota tuotiin Pohjois-Amerikkaan ja muihin lauhkean ilmaston maihin, oli Thaimaasta. Nyt markkinat voivat heilahtaa siihen suuntaan, kun epäonnistuneen huumeiden vastaisen sodan esteet poistetaan.

"Tällä hetkellä se on kuin villissä lännessä", sanoo Kitty Chopaka Thaimaan kannabiksen edistämisryhmästä Highlandista. "Se on kuin kultakaivos olisi juuri avautunut ja ihmiset yrittäisivät vain saada lapioon ja päästä jonoon."

Juntta antoi äskettäin toimeenpanomääräyksen, jonka mukaan henkisen omaisuuden ministeriö voi peruuttaa ulkomaisten yritysten ennen lain muutosta jättämät patenttihakemukset. Kaksi lääkejättiläistä, brittiläinen GW Pharmaceuticals ja japanilainen Otsuka Pharmaceutical, olivat yrittäneet hakea patentteja luonnossa esiintyville kannabisuutteille, minkä monet thaimaalaisen kansalaisyhteiskunnan ryhmät ja tutkijat pelkäsivät johtavan ulkomaiseen dominointiin orastavassa teollisuudessa.

Protektionistinen politiikka voi kuitenkin kostautua. Vuosikymmeniä kestänyt kannabiksen kielto valtakunnassa on jättänyt thaimaalaiset epäedulliseen asemaan. Sulkemalla sektorin tutkimusrahoituksesta kiinnostuneilta suurilta yrityksiltä hallitus voi estää alan alkukasvua. "Meillä ei ole sitä asiantuntemusta. Meillä ei ole tutkimusta”, Kitty Chopaka sanoo, ”joten ymmärrän, missä sitä tarvitaan – missä isojen kavereiden täytyy tulla mukaan.”
Toukokuun 2014 sotilasvallankaappauksen jälkeiset usein viivästyneet vaalit on nyt asetettu 24. maaliskuuta 2019, ja kannabiksen taloudellinen lupaus saa paljon huomiota. Poliittinen Bhumjaithai-puolue ilmoitti politiikkassaan, että se tukee maanviljelijöitä, jotka kasvattavat jopa kuutta marihuanakasvia lääketieteellisiin tarkoituksiin. Puolueen pääsihteeri sanoo, että Thaimaan tulisi ottaa sivu maailman ykköslaillisilta kannabismarkkinoilta, Kaliforniasta, ja väittää, että yksi kasvi voi tuottaa 70,000 2,200 Thaimaan bahtia (XNUMX XNUMX dollaria) marihuanaa vuodessa.

Useat muut poliittiset puolueet mainostavat kannabista Thaimaan merkittävän maataloustalouden uutena rahasadona. Kun yli 40 thaimaalaista työskenteli maataloudessa, maan talous on erittäin herkkä hyödykkeiden, kuten kumin, sokerin ja erityisesti riisin, hintavaihteluille. Kuitenkin poliitikot, kuten Bhumjaithain Anuthin Charnwirakul, jotka yrittävät saada tukea maanviljelijöiltä ennen maaliskuun vaaleja, voivat olla liian lupaavia. Kannabiksen maailmanlaajuiset markkinat ovat tällä hetkellä tulvii ja hinnat laskevat. Yhdysvalloissa Oregonin osavaltiossa on kannabiksen ylijäämä kuusi vuotta.

Thaimaan tulevaisuus Aasian lääketieteellisen marihuanan keskuksena ei ole vielä täysin varma. Joulukuun rajoitettu lääketieteellinen laillistamislaki tarvitsee vielä odotetun kuninkaallisen hyväksynnän ja sillä on viiden vuoden arviointijakso. Kuitenkin valtakunnan maataloussektorin taloudelliset edut ja mahdollisuudet vahvistaa sen asemaa johtavana lääketieteellisen matkailukohteena – yhdistettynä hyvään PR:ään hallitsevalle armeijalle, joka pyrkii säilyttämään vallan maaliskuun vaalien jälkeen – merkitsevät kuuluisan thaimaalaisen saapumista. Kiinnitä kannabis orastavaan menuun on aivan varmaa. Ja kun näin tapahtuu, kannabisjättiläiset, jotka tällä hetkellä haravoivat sijoituksia Pohjois-Amerikassa, ovat vaikeuksissa.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
SOURCEthediplomat.com
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/