Thaimaa tekee siamilaisista taistelukaloista virallisen kansallisen vesieläimen

Pieni, kokeva ja värikkäällä evähöyhenpeitteellä silmiinpistävä siamilainen taistelukala nimettiin tiistaina Thaimaan kansalliseksi vesieläimeksi.

Lännessä betta-kalana tunnettu vedenalainen tappelupuku on suosittu kotiakvaarioissa värikäs vartalonsa ja monisävyisen häntänsä vuoksi.

Hallitus totesi lausunnossaan, että hallitus esitteli "taistelukalan kansalliskalaksi" vetoamalla sen historialliseen ja kulttuuriseen merkitykseen.
Se herättää nostalgiaa vanhemmille sukupolville Thaimaassa – joka muutti nimensä Siamista vuonna 1939. He muistavat ajan, jolloin kalaa käytiin kauppaa ja sparrattiin lapsuuden peleissä.

"Useimmat thaimaalaisista nuorena, etenkin maaseutualueilla, saivat kalat kanavista ja lammista", Samut Prakhanissa sijaitsevan Siamese Fighting Fish Galleryn talonmies Sakda Sihapat kertoi AFP:lle.

Galleria on 15 minuutin venematkan päässä Bangkokista Chao Phraya -joen yli - sanotaan olevan Bettan syntyperäinen uimapaikka.

Mutta Thaimaan vesiväylät ovat muuttuneet vuosien varrella maatalouden ja kaupallisen kehityksen karkottaessa paikallisia lajeja.

Nykyään kalaa etsivät lapset näkevät sen enimmäkseen lemmikkikaupoissa.

"Sinun täytyy mennä todella neitseelliseen suoon löytääksesi nämä kalat, eikä niitä enää ole", Sakda sanoi.

Thaimaan virallinen kansalliseläin on norsu.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/