Thaimaa puolustaa päätöstä jalkapalloilijan pidättämisestä, syyttää Australiaa

BANGKOK: Thaimaa puolusti keskiviikkona (6. helmikuuta) Australiassa pakolaisstatuksen saaneen Bahrainin jalkapalloilijan pidättämistä ja sanoi, että viranomaiset pidättivät hänet vain, koska Australian viranomaiset lähettivät Interpolille "punaisen ilmoituksen" hänen noustuaan lentokoneeseen Bangkokiin.

Hakeem Al Araibin tapaus on herättänyt kansainvälistä kritiikkiä, kun thaimaalainen tuomioistuin harkitsee Bahrainin luovutuspyyntöä, jotta hän suorittaisi 10 vuoden tuomion, joka liittyy vuoden 2011 arabikevään kapinoihin. Hän kiistää syytteet.

Hänet pidätettiin Bangkokin kansainvälisellä lentokentällä marraskuussa, kun hän lensi Australiasta Thaimaahan vaimonsa kanssa häämatkalle.

Araibi, 25, sanoo, että häntä kidutetaan, jos hänet palautetaan Bahrainiin. Hän sanoo haluavansa palata vain Australiaan, jossa hän on asunut vuodesta 2014 ja pelaa Melbournen jalkapalloseurassa.
Australian pääministeri Scott Morrison vaati uudelleen tiistaina, että Araibi vapautettaisiin ja lähetettäisiin takaisin Australiaan, sanoen, että hän oli "häiriintynyt" nähdessään kuvia Araibista kahleissa hänen saapuessaan oikeuden istuntoon aiemmin tällä viikolla.

Vangittu jalkapalloilija jättää rikostuomioistuimen Thaimaassa 4. helmikuuta

Thaimaan ulkoministeriö päivitti varhain keskiviikkona lausunnon tapauksesta, jonka se kuvaili "kaksi maata kilpailevan Hakeemin huoltajuudesta".

 

Sen mukaan Thaimaa joutui asiaan vasta "sattumalta" sen jälkeen, kun Interpolin asioita Australiassa käsittelevä poliisivirasto ilmoitti Thaimaan viranomaisille, että Araibi oli noussut Bangkokiin suuntautuvalle lennolle ja että Bahrain oli tehnyt "punaisen ilmoituksen".

"Hrakeemin saapumisen jälkeen kesti useita päiviä ennen kuin Australian viranomaiset ilmoittivat meille, että punainen ilmoitus oli peruutettu", lausunnossa todettiin.

"Siihen mennessä oikeudellinen menettely Thaimaassa herra Hakeemista oli jo alkanut, eikä sitä voitu peruuttaa", se sanoi.

Australian ulkoministeri Marise Payne kehotti Thaimaan viranomaisia ​​käyttämään harkintavaltaansa Araibin tapauksessa.

"Koska hän on maassamme pysyvä asukas, matkalla kansalaisuuteen, olemme rohkaisseet Bahrainin hallitusta olemaan käsittelemättä luovutushakemusta, ja olemme rohkaisseet Thaimaan hallitusta käyttämään harkintavaltaansa, joka heillä on käytettävissään. ”, hän kertoi Australian Broadcasting Corporationille Samoalta.
Australian sisäasiaintoimisto vahvisti joulukuussa, että liittovaltion poliisi oli ilmoittanut Thaimaan viranomaisille punaisella ilmoituksella varustetun henkilön olevan matkalla Thaimaahan, mutta ei kertonut, tiesikö virasto, että Araibilla oli pakolaisasema.

Thaimaan oikeusministerin on määrä pitää tapauksesta tiedotustilaisuus myöhemmin keskiviikkona.

Araibi tuomittiin poliisiaseman ilkivallasta vuonna 2011 Bahrainin hallituksen vastaisten mielenosoitusten aikana, ja hänet tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen poissaolevana paenessaan.
Hän kiistää syytteet sanomalla, että hän pelasi televisioidussa jalkapallo-ottelussa poliisiaseman hyökkäyksen aikaan.

New Yorkissa toimiva Human Rights Watch on sanonut, että Bahrainin viranomaiset kiduttivat Araibia hänen veljensä poliittisen toiminnan vuoksi arabikevään kansannousun aikana vuonna 2011.
Bahrainin viranomaiset kiistävät syytökset kidutuksesta.

Lue lisää osoitteesta https://www.channelnewsasia.com/news/asia/thailand-blames-australia-for-arrest-of-refugee-bahraini-footballer-11206492

SOURCEChannel News Aasia
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/