Baht jatkaa vahvistumistaan ​​- tässä on syy

Luotto: Bloomberg

Thaimaan bahtia ei voi pysäyttää.

Viime vuoden parhaiten menestynyt kehittyvä Aasia on noussut vielä 4.2 prosenttia dollaria vastaan ​​tänä vuonna, mikä on alueen suurin voitto, ja sen etenemisen taustalla on joukko paikallisia ja ulkomaisia ​​tekijöitä. Nimetäkseni muutamia:

Kannattavia tekijöitä, jotka tulivat tammikuussa
Maailmanlaajuiset sijoittajat ostivat nettomääräisesti 256 miljoonan dollarin arvosta paikallisia osakkeita tässä kuussa tammikuun 30. päivään asti, mikä on suurin sijoitus sitten syyskuun 2016

Vaihtotaseen ylijäämä kasvoi 5 miljardiin dollariin joulukuussa marraskuun 1.6 miljardista dollarista, mikä ylitti keskuspankin tietojen mukaan 3.5 miljardin dollarin ylijäämän. Saldo on ollut ylijäämäinen joka kuukausi syyskuusta 2014 lähtien ja oli 37.7 miljardia dollaria vuonna 2018

Inflaatio pysyy suotuisana 0.4 prosentissa joulukuussa, hitain nousu sitten vuoden 2017. Valtiovarainministeriö odottaa 4 prosentin talouskasvua vuonna 2019 ja viennin nousevan 4.5 prosenttia

Hallitus sanoi, että vuonna 41.1 saapuvien turistien määrä nousee ennätysmäärään 2019 miljoonaan

Valuutta ratsastaa myös optimismin aallolla kehittyvien markkinoiden suhteen, kun järjettömämpi Federal Reserve helpottaa dollarin nousupaineita, kun taas näkymät Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppajännitteen helpottamisesta lisäävät riskinottohalua.

"Bahti voi edelleen menestyä paremmin", sanoi Jitipol Puksamatanan, Krung Thai Bank Pcl:n päästrategi, joka oli toiseksi tarkin valuutan ennustaja viimeisellä neljänneksellä Bloombergin rankingissa. Myös vahvat ulkomaiset suorat investoinnit, vaihtotaseen ylijäämä öljyn hinnan laskussa ja hidas inflaatio tukevat bahtia, hän sanoi.

Thaimaan keskuspankin uusi koronnosoitus vuoden toisella puoliskolla auttaa nostamaan valuuttaa, etenkin kun otetaan huomioon Federal Reserven todennäköinen kiristymistauko, Jitipol sanoi. Hän ennusti, että bahti vahvistuu 31:een vuoden loppuun mennessä verrattuna 31.221:een, jossa se käytiin klo 2 Bangkokissa.

Bank of Thailand ei myöskään näytä olevan kovin huolissaan bahtin vahvistumisesta. Valuutan vahvuus on hyvä tilaisuus thaimaalaisille yrityksille tuoda maahan koneita tuottavuuden lisäämiseksi, keskuspankin apulaiskuvernööri Chantavarn Sucharitakul sanoi viime viikolla.
Historia opas?

Jos historia on opas, bahtin näkymät helmikuussa ovat edelleen optimistiset. Valuutta on noussut kyseisessä kuussa kahdeksan viimeisten yhdeksän vuoden aikana.

Mutta joillekin poliittiset riskit, mukaan lukien maan ensimmäiset parlamenttivaalit vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen maaliskuussa ja Kiinan kasvun hidastuminen, ovat edelleen riski.

Kun juan laskee, "bahtikin vedetään alaspäin", sanoi Michael Every, Hongkongissa toimiva Rabobankin Aasian rahoitusmarkkinoiden tutkimuksen johtaja, joka oli tarkin bahtin ennustaja. "Lisäksi jokainen uusi hallitus kuluttaa enemmän rahaa ja vähentää siten vaihtotaseen ylijäämää."

Rabobank näkee valuutan olevan 33.7 dollaria kohden vuoden loppuun mennessä, perustuen hänen laskevaan näkemykseensä Kiinan juanista, hän sanoi.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/