Thaimaan painonnostijoita uhkaa mahdollinen olympiakielto kuuden positiivisen huumetestin jälkeen MM-kisoissa

LONDON (Reuters) – Thaimaan painonnostijoita uhkaa kielto osallistua Tokion 2020 kisoihin viime vuoden MM-kisojen kuuden positiivisen testin jälkeen, joista kaksi oli hallitsevaa olympiavoittajaa.

Thaimaalaiset jäivät kiinni, kun Kansainvälinen painonnostoliitto (IWF) suoritti ylimääräisiä testejä Saksan Kölnissä näytteille, jotka otettiin viime marraskuussa Turkmenistanin MM-kilpailuissa ”kohdeurheilijoilta”.

Kaikki valtiot, joilla on vähintään kolme positiivista tulosta kalenterivuodessa, kohtaavat jopa neljän vuoden kilpailukiellon. Thaimaassa oli kuusi, 19 hengen joukkueesta MM-kisoissa, ja kaksi muuta dopingtapausta on vielä ratkaisematta joulukuun 2017 jälkeen.

Maa oli mukana myös dopingskandaalissa vuonna 2011, kun seitsemän teini-ikäistä tyttöä sai pelikiellon positiivisen testin jälkeen, joista kaksi on kuuden uuden tapauksen joukossa.

Thaimaa isännöi tämän vuoden IWF:n maailmanmestaruuskilpailut syyskuussa, mutta jos se keskeytetään, se joutuisi vetäytymään.

IWF sanoi lausunnossaan, että se oli aiemmin lykännyt yhdeksää maata toistuvien dopingrikosten vuoksi ja "ei epäröi" tehdä samoin uudelleen.

Päätöksen tekee uusi rangaistuslautakunta, joka koostuu antidopingasiantuntijoista ja lakimiehistä Yhdysvalloista, Kanadasta, Saksasta ja Uudesta-Seelannista.

Kaksi ensimmäistä Thaimaan MM-kisojen positiivista julkistettiin 23. joulukuuta – naisten superraskaan sarjan pronssimitalisti Duanganksnorn Chaidee ja 17-vuotias Teerapat Chomchuen, ainoa miespuolinen kuuden joukossa.

Muut neljä, jotka IWF nimesi keskiviikkona, ovat hallitsevat olympiavoittajat Sopita Tanasan (48 kg) ja Sukanya Srisurat (58 kg) sekä Thunya Sukcharoen ja Chitchanok Pulsabsakul.

Srisurat ja Pulsabsakul joutuivat vuoden 2011 skandaaliin ja saivat kahden vuoden kilpailukiellon.

Srisurat ja Sukcharoen voittivat molemmat MM-kultaa Turkmenistanissa, jossa Thaimaa sijoittui mitalitaulukossa toiseksi Kiinan jälkeen.

ROOLIMALLI

Aiemmin tässä kuussa Thaimaan amatööripainonnostoliitto (TAWA) juhli 60-vuotisjuhlavuottaan vieraillessaan IWF:n päämajassa Budapestissa, jossa sen puheenjohtaja Boossaba Yodbangtoey puhui urheilun suurista edistysaskeleista.

Boossaba on Aasian painonnostoliiton pääsihteeri ja hänen miehensä Intarat Yodbangtoey on IWF:n varapuheenjohtaja.

Boossaba kertoi Budapestissa, että painonnosto oli Thaimaan suosituin olympialaji ja että hänen menestyksensä tyttöjen värväämisessä tähän lajiin teki hänestä "esikuvan".

TAWA sanoi lausunnossaan sosiaalisessa mediassa, että se oli "suuresti yllättynyt ja hämmentynyt" uusista positiivisista vaikutuksista ja että se oli jo käynnistänyt sisäisen tutkimuksen. "Jos havaitaan, että väärintekijöitä on, heitä rangaistaan", se sanoi.

Boosaba ei ollut heti saatavilla kommentoimaan, kun Reuters otti yhteyttä.

IWF ilmoitti lausunnossaan, että se testasi yli puolet vuoden 600 MM-kisojen 2018 urheilijasta ilman positiivisia tuloksia.

Mutta sitten se suoritti lisäanalyysejä "kohdennettujen urheilijoiden" näytteille" Kölnin antidopinglaboratoriossa käyttämällä "monimutkaisinta saatavilla olevaa tekniikkaa: kaasukromatografia-poltto-isotooppisuhdemassaspektrometriaa (GC-C-IRMS)".

Tämä johti Thaimaan positiivisiin vaikutuksiin.

Painonnosto on käytännössä "koeajalla" Tokiossa 2020, koska sen paikka olympialaisten aikataulussa sen jälkeen on tarkistettavana.

IWF on tiukentanut antidopingprosessejaan ja sanoi: "IWF on edelleen sitoutunut ottamaan käyttöön edistyneimmät testaustekniikat varmistaakseen, että erittäin pieni vähemmistö, joka huijaa, tunnistetaan ja rangaistaan.

"IWF:n antidopingtoimilla ennen vuoden 2018 IWF:n painonnoston maailmanmestaruuskilpailuja, niiden aikana ja niiden jälkeen tämä todistettiin jälleen kerran."

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/