Thaimaan uudet lääketieteelliset marihuanalait kuvailivat yksityiskohtaisesti, kuinka ulkomaalaiset sopivat

Marihuana laillistettiin Thaimaassa vuoden 2018 viimeisinä päivinä, kun kansallinen lakia säätävä edustajakokous hyväksyi huumelain kolmannessa ja lopullisessa käsittelyssään. Nyt se odottaa julkaisemista Royal Gazettessa, jotta siitä tulee laki, minkä pitäisi tapahtua 25. maaliskuuta mennessä.

Tulevat eduskuntavaalit, joita oli odotettu uuden vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, saattoivat olla ratkaiseva tekijä lain säätämisessä, varsinkin kun otetaan huomioon, ketä se eniten hyödyttää. Maaseutualueiden ihmiset muodostavat suurimman äänimäärän, joka on oikeutettu perustamaan luvan saaneita maatalousryhmiä viljelemään satoja hehtaareja uutta taloussatoa. Jotkut näistä ihmisistä voivat myös ansaita lisätuloja hankkimalla lisenssit marihuanan määräämiseen thaimaalaisen perinteisen lääketieteen harjoittajina ja kylän parantajina.

Marihuana useimmille – mutta ei kaikille
Uuden lain mukaan marihuanahoitoa vaativia sairauksia sairastavat ihmiset voivat käyttää nyt laillista lääkettä edellyttäen, että he voivat laatia asianmukaisesti pätevän lääkärin antaman reseptin, jossa määritellään rajoitettu määrä, jota he voivat kuljettaa mukanaan. kansanterveysministeriö.
Valtion tutkimuslaitokset, lääketieteelliset koulut, apteekkikoulut, lääkelaboratoriot, julkiset ja yksityiset yliopistot, sairaalat ja klinikat hyötyvät suoraan tieteen ja lääketieteen nimissä, saatuaan elintarvike- ja lääkeviraston lisenssin.

Ulkomaalaiset on nimenomaisesti jätetty uuden lain ulkopuolelle. Thaimaassa perustetut ulkomaiset yritykset ja ulkomaalaisten enemmistöyhtiöt eivät saa tuottaa, myydä, tuoda, viedä ja hallussaan pitää kannabista. Ulkomaisen osallistumisen rajoitukset johtuivat ymmärrettävästi äskettäisestä "Thailand First" -mielestä, joka johtui vastalauseesta, joka kohdistui ulkomaisiin hakijoihin, joilla oli edistyksellistä teknologiaa ja kykyä hakea Thaimaan patenttisuojaa ennen kotimarkkinoiden avaamista.

Ulkomaalaiset eivät ole täysin suljettuja
Tiedostetaan, että yhteistyö ulkomaisten tutkimus- ja kehitystyön edistysaskeleiden kanssa voisi lisätä arvoa Thaimaan markkinoille, uudesta laista hyötyvien ulkomaalaisten kielto ei ole ehdoton ja poikkeuksiakin on.

Ensinnäkin rikkakasvien lääkematkailulle on rakennettu helpot poikkeukset, toisin sanoen kansainväliset matkailijat, jotka saapuvat Thaimaahan ja lähtevät sieltä sairauksien kanssa, joita voidaan hoitaa marihuanalla. Ganjaterapiaan tulevien vierailijoiden on ensin hankittava FDA:lta lupa "tuoda, viedä ja pitää hallussaan" hoitoon määrätyt marihuanamäärät. Vielä ei ole paljon selvyyttä siitä, mitä se tarkoittaa.

Tehdäkseen Thaimaasta yhdeksi maailman suurimmista matkailukohteista kansainväliset lentoyhtiöt, laivat, risteilyalukset tai muut rajat ylittävät ajoneuvot voivat myös hakea FDA:n lisenssiä niille marihuanamäärille, joita ne tarvitsevat kuljettaakseen aluksillaan ensiapua ja hätähoitoa varten. matkustajista.

Thaimaan lain mukaan perustetuilla yrityksillä, joilla on paikallinen toimisto, voidaan myöntää lupa marihuanan "tuottamiseen, myyntiin, maahantuontiin, vientiin ja hallussapitoon", jos Thaimaan kansalaiset omistavat vähintään kaksi kolmasosaa pääomasta ja jos vähintään kaksi kolmasosaa niiden johtajista on thaimaalainen. Lainsäätäjät toivoivat, että kolmanneksen ulkomainen omistus thaimaalaisessa yrityksessä voisi johtaa teknologian ja taitotiedon siirtoon marihuanapohjaisten lääkkeiden kehittämiseksi paikalliseen jakeluun ja vientiin.

FDA johtaa tietä
Huumausainelaki eroaa suuresti vuoden 1979 huumausainelaista, jota se muuttaa siten, että se siirtää lupaviranomaisen kansanterveysministeriöstä FDA:lle. Tämä on merkittävä muutos ministerin harvinaisista huumeidenkäyttöä koskevista hyväksynnöistä – mikä tapahtui vaikeasti tapauskohtaisesti – FDA:n massalisensointiin, mikä tarkoittaa helpompaa rutiinipohjaa, joka käsittelee ainetta samalla tavalla kuin muun tyyppiset lailliset lääkkeet, joiden markkinoille saattaminen edellyttää lupaa.

FDA valmistautuu siihen, minkä odotetaan olevan täynnä uutta työtaakkaa.

Ilman FDA:n lupaa marihuana on edelleen laiton huume, jonka 10 kilogramman tai enemmän hallussapito katsotaan aikomus myydä, rikos, josta voidaan tuomita jopa 15 vuoden vankeusrangaistukseen ja 1.5 miljoonan bahtin (45,000 XNUMX dollarin) sakkoon.

On selvää, että vain lääketieteellisen ja farmaseuttisen marihuanan alue on sallittu, eikä yleisö voi vapaasti kuluttaa marihuanaa huvikseen. Uuden huumelain vastaisesta marihuanan kulutuksesta tuomitaan vuodeksi vankeuteen ja 20,000 600 bahtin (XNUMX USD) sakkoon.

Huumausainevalvontalautakunnalla on jatkossakin keskeinen, FDA:n valvontatehtävä lakiesityksen mukaisesti, aivan kuten se teki ministeriössä alkuperäisen lain mukaisesti. Yksi suuri poikkeus on se, että marihuanan laillistamisen osalta lautakunnan jäsenmäärä on laajentunut lainvalvontaviranomaisista, kuten poliisista, syyttäjistä ja sotilasedustajista, lisäämällä yli puoli tusinaa uutta jäsentä lääketieteen, teollisuuden, maatalouden, lääketieteen ja thaimaalaisen perinteisen lääketieteen alalta. sektorit – jos haluatte, lääketieteelliseen käyttöön tarkoitettujen lääketieteellisten marihuanan valmisteiden pitkän aikavälin laajamittaiseen teolliseen farmaseuttiseen tuotantoon sijoittajien ja pankkien mahdollistamiseksi.

Ei ainoa laki
Lain mukaan seitsemän hakijatyyppiä voi hakea FDA-lisenssiä marihuanan tuotantoon, myyntiin, tuontiin, vientiin ja hallussapitoon. Huumelautakunta arvioi viiden vuoden kuluttua lain toimeenpanon puolivuosittaisten arvioiden lisäksi hakijoiden tyypit ja lupavaatimukset.

Tuotanto sisältää viljelyn, viljelyn, valmistuksen, tieteellisen käsittelyn, muuntamisen ja pakkaamisen.

Koska uuden lain painopiste on ruohonjuuritason – eli pienituloisten maaseutuväestön – sekä suuren yleisön auttamisessa tulemaan marihuanan tulonsaajaksi ja käyttäjiksi, sovellettavissa on useita lakeja: huumelaki, huumelaki. laki, laki ammattimaisesta thaimaalaisesta perinteisestä lääketieteestä vuodelta 2013, laki yhteisön yritysten edistämisestä vuodelta 2005; vuoden 1998 parantolaki sekä muut lait ja määräykset.

Marihuanayritysten toimijoiden on hankittava myös näiden erillisten lakien mukaiset luvat, jotta he voivat vihdoin käsitellä marihuanaa huumelain mukaisesti.

Lähde: Khao Sod English

Tilaa
SOURCEKhao Sod englanti
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/