Kaksi buddhalaista munkkia kuoli ja kaksi haavoittui muslimikapinallisten hyökkäyksessä Etelä-Thaimaassa

Kaksi buddhalaista munkkia kuolivat muslimikapinallisten, pääministerin ja armeijan päällikön hyökkäyksessä buddhalaista temppeliä vastaan ​​Etelä-Thaimaassa, ja he vannovat olevansa vastuussa ja löytäneet vastuulliset.

Bangkok: Asemiehet Thaimaan syvässä etelässä ampuivat kaksi buddhalaista munkkia ja haavoittivat kahta muuta temppelissä, poliisi sanoi lauantaina ja rajoitti viikon tappavan väkivallan pääministerin vannottaessa "rangaistavansa" syyllisiä.

Mustapukuiset kivääreitä kantavat hyökkääjät hiipivät Rattanaupap-temppeliin Narathiwatin maakunnassa lähellä Malesian rajaa perjantai-iltana ja aloittivat ampumisen, paikallinen johtaja Pakdi Preecachon kertoi lehdistölle.

"Hyökkäys tapahtui noin kello 7 (30 GMT), kun tuntematon määrä mustiin pukeutuneita asemiehiä saapui temppeliin taka-alueen kautta puron kautta", Pakdi sanoi.
"Kaksi munkkia ammuttiin kuoliaaksi temppelissä ja kaksi muuta haavoittui."
Vuodesta 2004 lähtien etnisten malaijilais-muslimikapinallisten ja buddhalaisen enemmistön Thaimaan välillä, joka liitti alueen sata vuotta sitten, on tapettu lähes 7,000 XNUMX ihmistä, enimmäkseen molempien uskontokuntien siviilejä.

Juntan johtaja ja pääministeri Prayut Chan-O-Cha tuomitsi temppeliammuskelut.
"Pääministeri tuomitsi tällaisen röyhkeän hyökkäyksen ja kehotti viranomaisia ​​tutkimaan ja löytämään hyökkääjät rankaisemaan heitä", sanoi hallituksen tiedottaja Buddhipongse Punnakanta.

Human Rights Watch, joka sanoi lausunnossaan, että ainakin 23 munkkia oli tapettu kapinan puhkeamisen jälkeen vuonna 2004, kutsui hyökkäystä "hirvittäväksi" ja sotarikokseksi, koska asemiehet seurasivat siviilejä ja palvontapaikkaa.

Kuvissa munkkeja seisomassa raskaasti aseistettujen thaimaalaisten sotilaiden vieressä ja almumalja temppelirakennuksen sisällä, jossa on luodinreiät.

Viime viikolla samassa maakunnassa imaami ammuttiin kuoliaaksi, mutta oli epäselvää, liittyikö temppelihyökkäys toisiinsa.

Perjantain ammuskelu tapahtui samana päivänä, kun neljä turvallisuusviranomaista haavoittui kahdessa erillisessä tienvarsipommissa ja kapinallinen ammuttiin kuoliaaksi yhteentörmäyksessä lähellä koulua, joka lähetti oppilaat kotiin päiväksi.

Neljä siviilipuolustuksen vapaaehtoista sai surmansa myös koulun ulkopuolella tapahtuneessa ammuskelussa 10. tammikuuta Etelä-Patanin maakunnassa, ja turvallisuusjoukot haavoittivat poikaa ampuessaan vastuullisiksi uskottuja kapinallisia.

Harvinaisessa julkisessa lausunnossa, joka päivätty 4. tammikuuta, Malaijilais-muslimi-kapinallisryhmä Barisan Revolusi Nasional (BRN), jolla on komento ja hallinta useimpien kapinallisten jalkasotilaiden suhteen, vannoi "jatkavansa taistelua".

"Siam (Thaimaa) ei kestä", BRN kirjoitti ja allekirjoitti varoituksen: "Älä auta ja tue Siamia."

Turvallisuusanalyytikko Don Pathan sanoi, että väkivallan lisääntyminen liittyi thaimaalaisten neuvottelijoiden ja malesialaisten välittäjien pyrkimyksiin rajan toisella puolella "paineistaa BRN:n hallitsevaa neuvostoa tulemaan pöytään tarjoamatta mahdollisia myönnytyksiä".

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/