Thaimaa toteuttaa todennäköisesti suvaitsevampaa pakolaispolitiikkaa viimeaikaisten korkean profiilin tapausten jälkeen

Thaimaan maahanmuuttopäällikkö on vannonut, ettei pakolaisia ​​pakota palaamaan kotiin "tahatta", kun saudinaisen epätoivoinen uudelleensijoittamispyyntö kiinnitti maailmanlaajuisen huomion maahan, joka ei tunnusta turvapaikanhakijoita.

Maa ei ole allekirjoittanut YK:n pakolaisia ​​koskevaa yleissopimusta, ja se on jo pitkään joutunut arvostelun kohteeksi, koska se on pitänyt heitä pidätyskeskuksissa tai karkottanut heidät takaisin sortohallintoon, jossa heitä uhkaa vankila tai pahempi.

Monet tapaukset eivät nouse otsikoihin, mutta tilanne muuttui aiemmin tässä kuussa, kun 18-vuotias saudikaronnut Rahaf Mohammed al-Qunun saapui Bangkokiin ja esti karkotuksen barrikadoimalla itsensä lentokentällä sijaitsevaan hotelliin ja twiitataen välikohtauksen kansainväliselle lähetykselle. yleisö.

Hänet luovutettiin YK:n pakolaisjärjestölle muutamassa päivässä ja uudelleen asetettiin Kanadaan viikossa, jossa ulkoministeri Chrystia Freeland toivotti hänet tervetulleeksi laskeuduttuaan Torontoon lauantaina.

Qunun kertoi joutuneensa pahoinpitelyyn ultrakonservatiivisessa valtakunnassa ja kieltäytyi näkemästä perheenjäseniä, jotka tulivat Thaimaahan hänen lennon jälkeen.

Hänen tapauksensa salamannopea käsittely oli ennennäkemätöntä Thaimaassa, ja sitä valvoi melkein alusta loppuun maahanmuuttopäällikkö Surachate Hakparn, suorapuheinen mediataito virkamies, lempinimeltään "Big Joke", joka nimitettiin äskettäin rooliin ja vannoi uudistuksia.

Vastatessaan kysymyksiin Thaimaan pakolaisten kohtelusta Surachate kertoi ulkomaisten kirjeenvaihtajien klubin yleisölle, että hän ottaisi uuden lähestymistavan ja että hänen valvonnassaan "ketään ei lähetetä takaisin maahan, jos he eivät halua palata takaisin". .” Hän lisäsi, että osaston päällikkönä "noudatamme nyt kansainvälisiä normeja".

"Big Joke" tapaaminen YK:n viranomaisten kanssa.

Mutta väitteisiin suhtauduttiin skeptisesti, koska Thaimaassa marraskuussa pidätettiin pakolaisjalkapalloilija Hakeem Al-Araibi, jolle oli myönnetty pysyvä oleskelulupa Australiassa, mutta joka pysäytettiin Bangkokin lentokentällä yrittäessään lähteä lomalle.

Bahrainin maajoukkueen entinen pelaaja Al-Araibi on etsintäkuulutettu syytteeseen poliisiaseman vahingoittamisesta arabikevään aikana Persianlahden osavaltiossa, mutta ihmisoikeusjärjestöjen mukaan hän pelasi ottelua tuolloin ja väitteet ovat vääriä. .
Surachate sanoi, että tapaus oli erilainen, koska Bahrainissa oli voimassa oleva Al-Araibin pidätysmääräys, mutta sanoi, että hän voisi puolustaa asiaa oikeudessa.

Australia on vaatinut Al-Araibin palauttamista maahan, jossa hän asuu Melbournessa ja pelaa puoliammattimaisessa jalkapallojoukkueessa.

Hän sanoi myös, että Qununin kokemusten käsittely ei toimisi mallina tuleville tapauksille Thaimaassa ja kiisti viranomaisten antautuneen painostukseen, kun tarina levisi virukseksi ja Qunun keräsi kymmeniä tuhansia Twitter-seuraajia.

"Jokainen tapaus käsitellään tapauskohtaisesti", hän sanoi.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/