Thaimaa ryhtyy toimenpiteisiin savusumun torjumiseksi keinosateen ja vesitykkien avulla (Video)

Bangkok-

Thaimaan pääkaupungissa myrkyllinen ilma on pahentunut niin pahaksi, että viranomaiset suunnittelevat kirjaimellisesti sadetta torjuakseen savusumua.

Viikonloppuna ilmanlaatu osissa Bangkokia kääntyi "erittäin epäterveellisen" luokkaan ja hiukkaspitoisuudet jopa 227 XNUMX. Aina kun ilmanlaatuindeksi nousee yli 150:een, se ei ole Bueno, mutta nämä ilmansaasteet vaikuttavat kaikkiin iästä tai olemassa olevista terveysongelmista riippumatta. Ilma koko kaupungissa pysyi "epäterveellisellä" alueella viikonlopun ajan.

Nyt kaupunki ottaa jyrkän askeleen tilanteen parantamiseksi: kylvä pilviä aiheuttamaan sadetta. Tämä tulee maasta, jonka kotipaikka on Royal Rainmaking and Agricultural Aviation Department, joten ehkä sen ei pitäisi olla niin yllättävää. Osasto ilmoitti Maanantaina se lähettäisi lentokoneita joskus tiistaina ruiskuttamaan pilviin seoksia kemikaaleja, joiden oletetaan saavan ne tuottamaan sadetta.

Thaimaan viranomaiset eivät myöskään pysty siihen. He ovat jakaneet noin 10,000 XNUMX kasvonaamaria, Phys.orgin mukaan. He ovat myös saastuttaneet katuja vedellä vähentääkseen saastumista, raportoi Reuters, sekä ampumalla vesitykeillä ilmaan. Se kaikki muistuttaa sitä, mitä New Delhissä Intiassa tapahtui juuri viime kuussa. Siellä palomiehiä joutuivat auttamaan pääkaupunkiseudun viranomaisia ​​torjumaan savua ammunta vettä korkeista rakennuksista.

Vakava ilmansaaste, jota tämä planeetan osa käsittelee, johtaa vakaviin terveysongelmiin siellä asuville ihmisille. Maailman terveysjärjestön mukaan kolmasosa maailmanlaajuisista ilmansaasteisiin liittyvistä kuolemista osui Aasian Länsi-Tyynenmeren alueelle. Suuri osa tästä taakasta tulee teollisuudesta sekä kaupunkialueiden raskaista ajoneuvoista. Kuitenkin jopa maaseutualueet kohtaavat vakavan ilmansaasteen, jos ne polttavat sadon, joka on suosittu Intiassa, tai polttavat puuta kotinsa ja liesinsä lämmittämiseksi.


Intiassa johtajat alkavat nyt ottaa suurempia askelia puuttuakseen heikkenevään ilmanlaatuun. Viime viikolla maa julkaisi pitkään odotetun kansallisen suunnitelman pahamaineisen ilmansaasteen torjumiseksi. Valitettavasti kriitikot korostavat sitä sen epäselvyyden vuoksi: New York Timesin mukaan siitä puuttuu paikallishallinnon ohjeet, erityiset aikataulut ja täytäntöönpanoohjeet.

Thaimaassa viranomaiset vievät sen uudelle tasolle valmistautuessaan manipuloimaan säätä. Se saattaa kuulostaa pelottavalta futuristiselta paskalta, mutta käytäntö ei ole aivan uusi. Yhdysvallat on käyttänyt pilvikylvöä veden puutteen ratkaisemiseksi. Samoin Jordanian maa. Tuomio ei ole vieläkään tehokas, mutta Thaimaan viranomaiset näyttävät pitävän sitä kannattavana uhkapelinä. Mikä muu saastunut Kaakkois-Aasian maa on seuraava?

Teksti Gizmodon luvalla.

Tilaa
SOURCEGizmodo
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/