Trooppinen myrsky Pabuk laskeutuu rantaan, yksi vahvistettiin kuolleen myrskyn riehuessa Etelä-Thaimaassa

Thaimaan ensimmäinen trooppinen myrsky kolmeen vuosikymmeneen on tappanut yhden ihmisen saapuessaan etelärannikolle, kaataen puita ja räjäyttäen kattoja tielleen, mutta menetti nopeutta, viranomaiset sanoivat.

Sitä seuranneet tuulet lisäsivät korkeita aaltoja ja puuskia Thaimaanlahdella, kun trooppinen myrsky Pabuk laskeutui perjantaina Pak Phanangin alueelle Nakhon Si Thammaratin maakunnassa.

Puut kaatuivat talojen päälle aiheuttaen laajoja vahinkoja, kun viranomaiset varoittivat äkillisten tulvien vaarasta.

Katastrofien lieventämisviranomaiset sanoivat, että kuollut henkilö oli kalastusaluksen miehistössä, joka kaatui voimakkaissa tuuleissa lähellä läheisen Pattanin maakunnan rannikkoa. Toinen miehistön jäsenistä oli kadoksissa, mutta neljä muuta oli turvassa.

Sääviranomaiset varoittivat rankkasateista ja voimakkaista tuulista 15 maakunnassa Thaimaan eteläosassa, joissa on yksi maailman suurimmista luonnonkumiviljelmistä ja useita turistien kuhisemia saaria.

Mutta perjantai-iltapäivällä myrsky oli hidastumassa ja oli matkalla Surat Thanin maakuntaan, Thaimaan ilmatieteen laitos sanoi lausunnossaan.

"Sen odotetaan laskevan trooppiseksi lamaan", se lisäsi. "Ihmisten tulee varoa ankaria olosuhteita, jotka aiheuttavat metsien valumia ja äkillisiä tulvia."

Kansallinen katastrofivaroituskeskus soitti myös hälytyksiä turistirantakohteiden, kuten Koh Samuin ja Koh Phanganin, ympärillä ja kehotti ihmisiä poistumaan riskialttiilta alueilta korkeammalle maalle.

Al Jazeeran Florence Looi, joka raportoi Koh Samuin saarelta perjantaina keskipäivällä, sanoi, että myrskyn vaikutukset voitiin nähdä ja tuntea lomakohteessa.
"Aallot ovat paljon normaalia voimakkaampia, ne ulottuvat jopa kolmeen metriin ja tulevat paljon pidemmälle sisämaahan", hän lisäsi.


Muutaman viime päivän aikana 6,176 XNUMX ihmistä on evakuoitu turvakoteihin Nakhon Si Thammaratista sekä Pattanin, Songkhlan ja Yalan maakunnista, katastrofien ehkäisy- ja lieventämisosasto on kertonut.

Pabukia on kuvattu "epätavalliseksi", koska se "tapahtuu monsuunikauden ulkopuolella tässä osassa maailmaa", ja huomautetaan, että viimeksi jotain tällaista tapahtui Thaimaassa kolme vuosikymmentä sitten.

Nakhon Si Thammarat -lentokenttä ilmoitti sulkeneensa, ja halpalentoyhtiö Nok Airlines PCl ilmoitti peruuttaneensa kaikki kahdeksan lentoa maakuntaan ja sieltä pois.


Surat Thanin lentoasema suljettiin myös perjantai-iltapäivästä lauantaihin ja peruuntui Nok Airlinesin, Lion Airin ja Thai Smilen, kansallisen lentoyhtiön Thai Airwaysin tytäryhtiön, lennot.
Aiemmin Bangkok Airways Pcl kertoi peruuttaneensa kaikki lennot Koh Samuin lomakohteesta ja sieltä lähtevistä lomakohteista, joissa myös lauttaliikenne on keskeytetty.

Kansallinen energiayhtiö PTT Exploration and Production Pcl ilmoitti keskeyttäneensä toiminnan Bongkotissa ja Erawanissa, jotka ovat maan kahdella suurimmalla kaasukentällä Thaimaanlahdella.

Tilaa
SOURCEAl Jazeera
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/