Thaimaa järjestää kolmipäiväisen kruunausseremonian 3.-4

Thaimaan kuningas kruunataan virallisesti kolmipäiväisessä seremoniassa, joka järjestetään 4.-6. toukokuuta, kuninkaallinen palatsi ilmoitti.

Kuningas Maha Vajiralongkorn, 66, on toiminut Kaakkois-Aasian valtion perustuslaillisena hallitsijana pian sen jälkeen, kun hänen isänsä - kuningas Bhumibol Adulyadej - kuoli lokakuussa 2016 88-vuotiaana.

"Hänen Majesteettinsa pitää sopivana pitää kruunausseremonia kuninkaallisten perinteiden mukaisesti kansan ja valtakunnan onnen vuoksi, jotta toiveikas kansa voisi nauttia siitä", palatsin tiistaina antamassaan lausunnossa.

Hänen virallista kruunajaansa oli lykätty seitsemän vuosikymmentä hallinneen kuningas Bhumibolin suruajan jälkeen, jota Thaimaassa kunnioitettiin puolijumalallisena hahmona.

"Suostun hyväksymään edesmenneen kuninkaan toiveet… koko Thaimaan kansan eduksi", kuningas Maha sanoi joulukuussa 2016, kun hän astui virkaan hyväksytyään parlamentilta kutsun tulla hänen seuraajakseen kunnioitetuksi isänsä.

"Tämä kuninkaallinen peräkkäisyys korostaa vakauden ja jatkuvuuden halua Thaimaassa."

Hänen kruunauksensa tapahtuu kaksi ja puoli kuukautta Thaimaan parlamenttivaalien jälkeen 24. helmikuuta, ensimmäiset sitten vuoden 2011, ja samaan aikaan Bhumibolin kruunajaisten vuosipäivänä 5. toukokuuta 1950.

 

Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/