Lääketieteellinen marihuana hyväksyttiin laillistavaksi Thaimaassa

BANGKOK (Reuters) – Thaimaa hyväksyi marihuanan lääketieteelliseen käyttöön ja tutkimukseen tiistaina, mikä on ensimmäinen lääkkeen laillistaminen alueella, jolla on maailman tiukimpia huumelakeja.

Juntan nimittämä parlamentti Thaimaassa, maassa, jossa 1930-luvulle asti oli perinne käyttää marihuanaa kivun ja väsymyksen lievittämiseen, äänesti vuoden 1979 huumausainelain muuttamisesta ylimääräisessä parlamentaarisessa istunnossa, jossa käsiteltiin paljon laskuja ennen uudenvuoden lomia.

"Tämä on uudenvuodenlahja kansalliselta lainsäädäntökokoukselta hallitukselle ja Thaimaan kansalle", sanoi Somchai Sawangkarn, valmistelukomitean puheenjohtaja, televisioidussa parlamentin istunnossa.

Vaikka maat Kolumbiasta Kanadaan ovat laillistaneet marihuanan lääkinnälliseen tai jopa virkistyskäyttöön, huume on edelleen laiton ja tabu suuressa osassa Kaakkois-Aasiaa, jossa huumelain rikkomisesta langetetaan joitakin maailman ankarimpia rangaistuksia.

Marihuanan salakuljettajat voivat saada kuolemanrangaistuksen Singaporessa, Indonesiassa ja Malesiassa.

Mutta Thaimaassa pääasiallinen laillistamista koskeva kiista liittyi ulkomaisten yritysten patenttihakemuksiin, jotka voisivat antaa niille mahdollisuuden hallita markkinoita, mikä vaikeutti thaimaalaisten potilaiden pääsyä lääkkeisiin ja thaimaalaisten tutkijoiden pääsyä marihuanauutteisiin.

"Aiomme vaatia hallitusta peruuttamaan kaikki nämä pyynnöt ennen kuin laki tulee voimaan", sanoi Panthep Puapongpan, Rangsit Institute of Integrative Medicine and Anti-Aging -instituutin dekaani.

Jotkut thaimaalaiset kannattajat toivovat, että tiistain hyväksyntä tasoittaa tietä virkistyskäytön laillistamiselle.

"Tämä on ensimmäinen vauvaaskel eteenpäin", sanoi Chokwan Chopaka, aktivisti Highland Networkissa, joka on kannabiksen laillistamista edistävä ryhmä Thaimaassa.

Tilaa
SOURCEReuters
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/