Thaimaassa kuolee eniten Kaakkois-Aasiassa, paljastaa Maailman terveysjärjestö

Raportti osoitti, että kuolleisuus 100,000 32.7 asukasta kohti Thaimaassa oli 26.7, mikä on kaukana Vietnamista, joka oli toiseksi 2.8. Singapore oli turvallisin XNUMX.

Thaimaan luku nousi hieman verrattuna 32.6:een edellisessä WHO:n tutkimuksessa kolme vuotta sitten, jolloin maan tieliikennekuolemien määrä oli maailman toiseksi korkein Libyan jälkeen.

Libyan tieliikenteessä kuolleiden määrä laski viimeisimmässä tutkimuksessa 26.1:een 100,000 35.9:ta kohti. Vain muutamat maat maailmanlaajuisesti menestyivät uudessa tutkimuksessa Thaimaata huonommin, muun muassa Liberia 33.7 ja Kongon demokraattinen tasavalta XNUMX.

Ainoastaan ​​Brunei ei sisältynyt Kaakkois-Aasian osavaltioiden joukossa WHO:n tieliikenneturvallisuutta koskevaan maailmanlaajuiseen tilaraporttiin, joka perustuu vuoden 2016 tietojen kattavaan analyysiin.
Maan korkea kuolleisuus nosti Kaakkois-Aasiassa keskimääräiset tieliikenteessä kuolleiden määrät 100,000 20.7 ihmistä kohti 19.8, mikä on hieman korkeampi kuin sen edellisessä tutkimuksessa vuonna 2013, XNUMX.

Alueittain vain Afrikassa kuoli tieliikenteessä enemmän 100,000 26.6:ta kohti, 9.3, tämän vuoden raportin mukaan. Turvallisin paikka oli Eurooppa, jossa 100,000 kuolemaa XNUMX XNUMX ihmistä kohden.

Kyselyssä kerättiin tietoa 175 maasta.

Moottoripyöräilijöiden ja heidän matkustajiensa osuus kaikista liikennekuolemista Thaimaassa oli 74 prosenttia, kun taas autojen ja kevyiden ajoneuvojen matkustajien osuus oli vain 6 prosenttia tautien valvontaosastolta kerättyjen lukujen mukaan. WHO:n mukaan jalankulkijat ja pyöräilijät aiheuttivat kumpikin kahdeksan prosenttia kuolemista.

Raportin mukaan korkea tiemaksu johtui Thaimaan heikosta lainvalvonnasta rattijuopumuksesta, moottoripyöräilijöiden ja ajajien kypärän käytöstä sekä turvavyön käytöstä.
Vain 51 % moottoripyöräilijöiden kuljettajista ja 20 % matkustajista käytti turvakypärää maassa, kun taas 58 % autonkuljettajista ja 40 % etuistuinten matkustajista kiinnitti turvavyön.

Maailmanlaajuisesti tieliikenneonnettomuudet ovat nykyään yleisin 5–29-vuotiaiden lasten ja nuorten aikuisten kuolinsyy, WHO sanoi.

 

Tilaa
SOURCEMaailman terveysjärjestö
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/