Thaimaan ulkoministerin mukaan tuleviin vaaleihin ei tarvita ulkomaalaisia ​​tarkkailijoita

BANGKOK – Ulkoministeri sanoi keskiviikkona, että olisi "epäsuotuisaa" saada ulkomaisia ​​vaalitarkkailijoita helmikuulle pidettäviin vaaleihin.

Don Pramudwinai sanoi, että Thaimaa on ihmisarvoinen, eikä se ole ongelmallinen maa, joten se ei tarvitse ulkomaisia ​​tarkkailijoita.

"Nykyinen hallitus tuli vallankaappauksesta, mutta eroaa muista maailman vallankaappauksista, koska emme kiellä tai poista oikeuksia liikaa siinä määrin, että se vaikuttaa enemmistöön", Don sanoi.

Aiempia vaaleja vuosina 2001, 2005, 2007 ja 2011 valvoi Asian Network for Free Elections eli ANFREL. Bangkokissa sijaitseva ANFREL lähetti paikalle 60 tarkkailijaa 24 Aasian maasta vuonna 2011, viimeisimmissä onnistuneissa vaaleissa.

Donin kommentit tulivat vastauksena kuukausien aikana esitettyihin kehotuksiin ulkomaisille tarkkailijoille olla valtakunnassa vapaat ja oikeudenmukaiset vaalit. Hän sanoi, että vaalit ovat sisäisiä asioita ja sanoi suosivansa paikallisia tarkkailijoita ennen kuin ryhtyi puolustamaan sotilashallitusta.

"Jotkut suurlähettiläät keskustelivat kanssani ja ottivat esille lese majeste law -kysymyksen ja kysyivät, miksi on olemassa sellainen laki, joka rajoittaa sananvapautta. Kysyin, eikö heidän mailla ole erityisiä toimenpiteitä, ja sanoin, että thaimaalaiset ovat hyvin tietoisia lese majeste -laista", Don sanoi. ”Jos lasket sitä vastustajien määrän, huomaat, että se on vain kourallinen. Joten kuinka se voi olla ongelma, kun enemmistö ei näe sitä ongelmana?"

Don lisäsi, että poliittinen kokoontumiskielto määrättiin, jotta maa voisi edetä ja että näkemysten ilmaisemista ei ole rajoitettu viimeisen neljän vuoden aikana.

Samana päivänä Pheu Thai -puolueen jäsen Nakorn Machim kehotti Yhdysvaltain hallitusta lähettämään vaalitarkkailijoita Thaimaahan valvomaan luvattuja helmikuun vaaleja.

Nakorn – entinen demokraattien kansanedustaja Phitsanulokin maakunnassa – liittyi äskettäin Pheu Thai -puolueeseen. Hän tapasi keskiviikkona politiikan, talouden ja julkisen diplomatian virkailijan Vi L. Jacobs-Nhanin Thaimaan Yhdysvaltain konsulaatista ja lähetti kirjeen heidän tapaaessaan maakunnassa.

Nakorn kertoi myöhemmin toimittajille olevansa huolissaan siitä, että äänestys ei ole vapaa ja oikeudenmukainen, koska hän uskoo, että juntta – joka järjesti toukokuun 2014 vallankaappauksen ja pysyy vallassa – voi hallita menettelyjä. Nakorn sanoi, että Jacobs-Nhan kertoi hänelle, että hän välittää viestin ja kirjeen viranomaisille.

SOURCEKhaosod englanti
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/