Thaimaan hallitus jatkaa lääkekannabiksen laillistamista

BANGKOK: Thaimaa toteuttaa suunnitelmia lääkekannabiksen laillistamiseksi, virkamies kertoi AFP:lle keskiviikkona (31. lokakuuta), kun maa toivoo saavansa rahaa useiden miljardien dollarien teollisuudelle tuotteella, jota sen kannattajat pitävät yhtenä maailman parhaista.

Useat maat ovat omaksuneet lääkekannabiksen käytön, mukaan lukien Kanada, Australia, Israel ja yli puolet Yhdysvaltojen osavaltioista.

Thaimaa olisi kuitenkin ensimmäinen Aasian maa, joka tekisi niin ja hyödyntäisi markkinoita, joiden yhdysvaltalaisen Grand View Researchin arvion mukaan 55.8 miljardia dollaria vuoteen 2025 mennessä.

Lakiesitys sen rajoitetun käytön sallimiseksi on lähetetty sotilashallituksen kansalliselle lakiasäätävälle edustajakokoukselle (NLA).

"Olemme toimittaneet lakiesityksen puhujalle", NLA:n pysyvän kansanterveyskomitean puheenjohtaja Jet Sirathraanon kertoi AFP:lle ja lisäsi, että sen ensimmäinen käsittely on hallituksen kumileimaparlamentissa alle kuukauden kuluttua.

Kannabis olisi "vain lääkitys, ei virkistys", hän lisäsi.

Marihuana on edelleen laitonta Thaimaassa, ja huumekaupasta langetetaan ankarat rangaistukset, vaikka maa on edelleen tärkeä alueellinen kauttakulkukeskus ja huumeiden tuottaja.

Mutta ajatus lääketieteellisestä marihuanasta on ollut pitkään hyväksyttävämpi laajalle yhteiskunnalle buddhalaisen enemmistön maassa, ja hallituksen virkamiehet ovat aiemmin esittäneet tarvetta uudistaa huumelakeja.

Jet sanoi, että Thaimaa on viivyttänyt muutoksen tekemistä aivan liian kauan, kun taas muut maat, kuten Kanada ja Australia, ovat tarttuneet hetkeen, mukaan lukien viennin laillistaminen.

Hän mainitsi tulonhankintamahdollisuudet, joita lakien muuttaminen tarjoaisi Thaimaalle, sekä myönteisiä vaikutuksia, joita sillä voi olla kipupotilaille.

Hän kehui myös Kaakkois-Aasian maan kasvien laatua, jotka viihtyvät erityisen hyvin Kultaisen kolmion raja-alueilla Thaimaassa, Laosissa ja Myanmarissa.

"Teen tämän, koska se on mahdollisuus thaimaalaisille", hän sanoi. "Thaimaassa on maailman paras marihuana."

Asiantuntijat ovat samaa mieltä ja näkevät samanlaisia ​​mahdollisuuksia.

"Nykyään Thaimaa voi tuottaa mahtavaa kannabista murto-osalla länsimaisten viljelijöiden kustannuksista", sanoi Thai Cannabis Corporationin markkinointijohtaja Jim Plamondon, jota kuvailtiin maan ensimmäiseksi lailliseksi marihuanayritykseksi.

"Thaimaa ottaa huomenna takaisin kulttuuriperintönsä ja tulee maailman johtavaksi kannabistuotteiden viljelijäksi, jalostajaksi ja valmistajaksi", hän sanoi.

"Jokaisen kannabikseen vakavasti suhtautuvan yrityksen tulisi aloittaa toimitusketjunsa siirtäminen Thaimaahan."

Associated Pressin ja Channel News Asian luvalla.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/