Thaimaan hallitus julisti Thaimaassa kolmen kuukauden "huumesodan".

Hallitus on päättänyt julistaa sodan huumeita vastaan ​​koko maassa toivoen positiivisen tuloksen kolmen kuukauden kuluttua.

Varapääministeri Prawit Wongsuwan kutsui torstaina koolle asianomaisten virastojen, mukaan lukien armeijan, sisäisen turvallisuuden operaatioiden johtokunnan, oikeusministeriön, sisäministeriön, ulkoministeriön ja poliisin korkean tason kokouksen keskustellakseen kaikkien virastojen välisestä yhteistyöstä tiedon jakamisesta aina tukahduttamisoperaatiot, vastuiden jakaminen ja paikallisyhteisöjen vahvistaminen huumeiden väärinkäytön ehkäisemiseksi ihmisten keskuudessa.

Varapääministeri on antanut ISOC:lle tehtäväksi valvoa kaikkien asiaankuuluvien virastojen ja paikallishallinnon organisaatioiden toimintaa ja tukea niitä tarvittaessa.

Tukahduttamisnäkökulmasta maan huokoiselle rajalle ja rajatarkastuspisteille sijoittuvien joukkojen tehtävänä on pysäyttää naapurimaiden rajan yli salakuljetetut huumeet.

ISOC, ulko- ja oikeusministeriöt ovat saaneet tehtäväkseen hakea yhteistyötä naapurimaiden kanssa huumetuotantolaitosten tukahduttamiseksi näissä maissa.

Poliisi ja huumeviranomaiset tekevät yhteistyötä tiedon jakamisessa ja he ovat vastuussa huumeiden torjunnasta maassa.

Paikallishallinnon virkamiehet kuvernööreistä piiripäälliköihin, kamnaneihin ja kyläjohtajiin yhdistävät ponnistelut paikallisten yhteisöjen vahvistamiseksi olemaan vapaita huumeista, kun taas opetusministeriö neuvoo kouluja varomaan huumeiden väärinkäyttöä oppilaiden keskuudessa ja tarvittaessa pyytää poliisilta apua ongelman ratkaisemiseksi.

Varapääministeri Prawit sanoi, että kokouksessa painotettiin myös huumeidenkäyttäjien kuntoutusta, jotta he voivat päästä eroon tottumuksestaan ​​tai vähentää riippuvuuttaan huumeista.

Tämän vuoden huumeuudistustilanteesta hän kertoi, että viranomaiset onnistuivat takavarikoimaan viime lokakuusta tämän vuoden syyskuuhun 350 miljoonaa meth-pilleriä, 18.5 tonnia jäätä, 900 kiloa heroiinia ja 32 tonnia marihuanaa.

Hän sanoi, että huumekemikaaleja salakuljetetaan edelleen tuotantolaitoksiin Myanmarin ja Kiinan sekä Myanmarin ja Thaimaan välisellä rajalla, ja Thaimaa on edelleen tärkeä kauttakulkupaikka lääkkeiden lähetyksille ulkomaille.

PBS News Thai -luvalla

Tilaa
SOURCEPBS-uutiset
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/