Kaksi englantilaista turistia uhkaa vuosikymmentä Thaimaan vankilassa graffitien levittämisestä historialliseen 13-luvun seinään Chiang Maissa

Brittituristi, jota syytetään ruiskumaalauksesta Thaimaan historialliseen maamerkkiin, voi saada 10 vuoden vankeusrangaistuksen.

Paikallinen poliisi sanoi, että Liverpoolista kotoisin oleva Lee Furlong, 23, on myöntänyt riistäneensä Tha Phae Gaten Chiang Main kaupungissa.

Videolla näyttää siltä, ​​​​että mies suihkuttaa "Scouser Lee" -porttiin, josta osa on peräisin 13-luvulta.
Supt Teerasak Sriprasert sanoi, että Furlongia syytetään "arkeologisen alueen ilkivallasta".

Kanadalainen nainen, Brittney Schneider, on myös pidätetty ja häntä syytetään ilkivallasta, koska hänen väitetään lisänneen ensimmäisen kirjaimensa graffitiin portissa.

"Heitä uhkaa enintään 10 vuoden vankeus [ja/tai] enintään miljoonan bahtin (noin 23,555 XNUMX punnan) sakko", Supt Sriprasert sanoi.
"He myönsivät rikoksen ja sanoivat tehneensä sen jännityksen vuoksi ja olivat myös hieman humalassa."

Ulko- ja kansainyhteisön viraston tiedottaja sanoi, että sen henkilökunta "auttaa brittimiehelle hänen pidätyksensä Thaimaassa" ja "ovat yhteydessä paikallisiin viranomaisiin".

Thaimaan tiedotusvälineiden mukaan läheisen ravintolan CCTV näyttää neljän ihmisen lähestyvän porttia noin kello 04:00 torstaina. Kaksi heistä lähestyy seinää ja yksi alkaa ruiskuttaa sitä.
Herra Furlong kertoi etsiville, että hän ja hänen ryhmänsä olivat humalassa ja kävelivät takaisin majataloonsa, kun hän otti pois heitetyn suihkepullon ja käytti sitä ennen toveriaan.

Kun hänet tunnistettiin seuraavana päivänä, hänet ja neiti Schneider pidätettiin heidän majatalossaan ja vietiin uudelleenesitys pohjoisporttiin, joka on yksi kaupungin viidestä historiallisesta portista Thai PBS:n mukaan.

Kahta muuta videolla näkyvää henkilöä ei pidätetty. Chiang Mai on Thaimaan neljänneksi suurin kaupunki, ja turistit voivat vierailla kaupungin historiallisissa muurien ympäröimissä osissa.

Thaimaan sosiaalinen media oli raivoissaan teosta ja odottaa turistia täyttämään kymmenen vuoden tuomion ja miljoonan bahtin sakot. Turistit ovat kertoneet lehdistölle, ettei heillä ole varoja sakkoon, ja pahoittelevat tekoa ja toteavat, etteivät tienneet muurin olevan pyhä ja he olivat päihtyneitä eivätkä tarkoittanut mitään pahaa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/