Thaimaan kuninkaallinen poliisikadettiakatemia kielsi naisia ​​ilmoittautumasta vuodesta 2019 alkaen.

Thaimaa-

Suuri thaimaalainen poliisiakatemia on ilmoittanut kieltävänsä naisten ilmoittautumisen, mikä herättää syytöksiä sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä.

Bangkokin länsilaidalla sijaitseva Royal Police Cadet Academy (RPCA) ottaa vastaan ​​noin 300 hakijaa vuodessa. Mutta vuodesta 2019 lähtien se sallii vain miehet. Worawut Sripakhon, RPCA:n kapteeni, ei tarjonnut syytä uudelle säännölle ja sanoi: "Se on politiikkaa. Emme saa antaa enempää tietoa."

  Jadet Chaowilai, naisten ja miesten progressiivisen liikkeen johtaja, sanoi, että vähemmän naisten hyväksymisellä Thaimaan 230,000 XNUMX hengen poliisivoimiin voi olla vakavia seurauksia naispuolisille pahoinpitelyn uhreille.

  Thaimaan lain mukaan naispuolisten raiskausten uhreja on haastateltava naispuolisten virkamiesten toimesta, mutta YK:n mukaan yli 90 prosenttia maassa tehdyistä raiskauksista jää ilmoittamatta. "Tämä on erittäin takapajuinen liike naisten oikeuksien ja naisten turvallisuuden kannalta Thaimaassa", Chaowilai sanoi Thomson Reuters -säätiölle. "Uhrit voivat olla nolostuneita tai haluttomia puhumaan miespuolisille upseereille."

  Naiset työskentelivät Thaimaan poliisivoimissa vain virka- ja tukirooleissa vuoteen 2009 asti, jolloin he saivat ensimmäistä kertaa kouluttautua upseereiksi. Sen jälkeen noin 700 naista on valmistunut upseereiksi yli 100 vuotta vanhasta RPCA:sta.

  Naisten oikeusjärjestön johtaja Usa Lerdsrisuntad sanoi, että kielto oli sukupuoleen perustuvaa syrjintää. "Naispoliiseja on jo liian vähän, ja nyt tämä sääntö vähentää niitä entisestään."

Naiset voivat ryhtyä poliiseiksi muiden thaimaalaisten akatemioiden kautta RPCA-kiellon jälkeen, mutta siirtoa on pidetty laajalti uusimpana seksististen poliisien rekrytointipäätösten mallissa.

Tänä vuonna Thaimaan kuninkaallinen poliisivirasto (RTPO) ilmoitti suunnitelmistaan ​​antaa vain miehille hakea virka- ja johtotehtäviä yrittäen perustella päätöstä ehdottamalla, että perhevelvollisuudet saivat naiset luopumaan näistä tehtävistä. Oikeusjärjestöt syyttivät RTPO:ta Thaimaan tasa-arvolain rikkomisesta.

Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/