Thaimaan valuuttapetosten jengi jäi kiinni 1.7 miljoonan bahtin arvosta väärennettyä pohjoiskorealaista rahaa.

  Pattayan ja Chonburin poliisi pidätti 26. elokuuta 2018 kuusi thaimaalaista, joilla oli 43 miljoonaa Pohjois-Korean wonia, joiden arvo oli noin 1.7 miljoonaa bahtia, jotka katsottiin väärennöksiksi.

  Thaimaan poliisi vastasi vihjeeseen, jossa anonyymi henkilö tuli heidän luokseen ja ilmoitti haluavansa ostaa voiton 10,000 XNUMX bahtin pakkauksissa, mikä antaisi hänelle mahdollisuuden tehdä voittoa, koska hinnan kerrottiin olevan selvästi alle markkina-arvon.

  Ostoksen ja voiton lisätutkimuksen jälkeen hän kuitenkin huomasi, että kaikki hänen setelinsä olivat väärennettyjä. Tässä vaiheessa hän ilmoitti tapauksesta poliisille, joka ryhtyi toimenpiteisiin.

  Chonburin poliisit järjestivät salaisen tutkinnan ostaakseen jengin seteleitä ja tutkiakseen syytökset itse. Kun ryhmä suostui vaihtamaan vaihtoa yksityisasunnon peitemiehen kanssa, Chonburin poliisi väijytti heidät ja pidätettiin.

  Yhteensä 43 miljoonaa Pohjois-Korean wonia löydettiin asunnosta ja vietiin Pattayan poliisiasemalle. Kaikki 43 miljoonaa wonia määritettiin väärennetyksi valuutaksi. Poliisi on ilmoittanut toivovansa, että muut henkilöt, jotka uskovat tulleensa tämän jengin huijatuksi, tulevat esiin. Pidätetyt henkilöt ilmoittivat, etteivät he tienneet, että valuutta oli väärennös, ja heille kerrottiin, että se oli viety pankkiryöstöstä Pohjois-Koreassa.

Pidätetyt henkilöt ovat Hirun Porn, 36, Anupong Pattapan, 51, Preecha Thanunvat, 59, Supatchanan Rapee, 45, Somsay Rakno, 45, ja Chansorn Khantin, 60. Kaikki kuusi epäiltyä saa syytteen Thaimaan lain mukaan, ja he ovat tällä hetkellä tutkintavankilassa. 

  

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/